Tandbørstning gik helt galt: Hastet på hospitalet

Foto: Shutterstock

En mand oplevede, hvordan det kan gå helt galt, hvis man ikke passer på med tandbørsten.

En blodig tandbørste måtte fjernes fra en mands mave, efter at han slugte den, da han forsøgte at rense halsen med tandbørsten.

Læs også

12-årig autistisk dreng lagt i koma: Tvunget af mobbere

Lægerne fjernede en 19 cm lang tandbørste inden for 24 timer, da de frygtede, at det kunne være fatalt at lade den være i maven i længere tid.

Patienten, der er 39 år gammel, og hvis navn er tilbageholdt, børstede sine tænder den 15. september, da den gled ned gennem halsen. 

Han skyndte sig til en nærliggende sundhedsklinik, der hurtigt henviste ham til et hospital mere end 100 km væk.

Et røntgenbillede og yderligere tests kunne ikke placere tandbørste i mandens hals, hvilket fik lægerne til at konkludere, at den lå i hans mave.

Med en mindre operation, der blev udført kort tid efter, blev børsten fjernet. Manden blev indlagt på hospitalet, mens han kom sig efter operationen, og blev udskrevet et par dage senere.

Blev opereret morgenen efter

Dr. Bomni Tayeng, der er seniorkirurg ved Bakin Pertin General Hospital, som var det hospital, patienten blev henvist til, sagde: "Patienten blev ført til et privathospital i Pasgihat, hvorfra han blev henvist til vores hospital."

"ØNH-kirurgen på vores hospital undersøgte patienten og planlagde at gennemføre en spiserørskopi. Jeg undersøgte patienten omkring kl. 18."

"Der blev udført en spiserørskopi om morgenen den 16. september, hvor man ikke fandt tandbørsten i spiserøret, som er det rør, der forbinder svælget (halsen) med maven."

"Det betød, at tandbørsten var kommet ned i maven."

Følte ingen smerte

Dr. Tayeng tilføjede, at patienten ikke følte smerter, efter at have slugt tandbørsten, og oplevede kun et mindre ubehag i den øvre del af sin mave.

Han tilføjede: "Da tandbørsten ikke kun detekteres på røntgenbilledet, besluttede jeg at udføre en eksplorativ laparotomi, mens patentien var lagt i fuld narkose."

"Børsten kunne let mærkes i maven og blev fjernet gennem et lille snit. Denne procedure tog kun ca. 30 minutter."

Læs også

Silas Holsts kæreste: Han er en guldfugl

"Den næste begyndte han at kunne indtage orale væsker, og havde en begivenhedsfri bedring. Han blev udskrevet den 21. september."

 

Dagens Gossip