Udsendt soldat havde hjemve - Opkald til konen blev hans død

Juma Okoyo, en kenyansk soldat, var udstationeret i Somalia for at bekæmpe terroristgruppen Al-Shabaab, der er kendt for at kidnappet udenlandske turister og nødhjælpsarbejdere.

Det skriver Standard Digital.

Soldaten var netop blevet gift med sin kæreste, Doreen Magak, og havde for vane at ringe til hende hver dag.

Det gjorde han også en dag, hvor operationen mod terroristerne havde resulteret i en udstationering i somaliske skyttegrave.

Hvad han ikke vidste var, at en snigskytte opholdt sig lige i nærheden af den skyttegrav, hvor hans deling opholdt sig. Lyset fra Juma Okoyos telefon, da han ringede sin kone op, afslørede deres position, og han blev skudt og døde. Det samme gjorde flere af hans soldaterkammerater.

Juma Okoyos tragiske død skete allerede i 2012, men det er først nu, hans kone står frem og fortæller, hvordan hun oplevede det sidste, skæbnesvangre opkald fra sin nu afdøde mand.

- Jeg snakkede med ham i telefonen, da der pludselig blev helt stille. Han var i gang med at fortælle mig om, hvordan Kenya var, siger Doreen Magak til Standard Digital.

- Han var helt rolig, men lige pludselig var jeg den eneste på linjen. Jeg prøvede at snakke til ham, men han svarede aldrig, fortæller den 29-årige enke.

I desperation over den døde linje skrev Doreen Magak en lang række beskeder til Juma Okoyo. Hun forsøgte også at ringe ham op igen - uden held.

Et par timer senere fik hun en sms, hvor der ikke stod andet end: “Han er død.” En besked, som formodes at være sendt af en soldat, der skulle overvåge hendes mands lig.

 

Dagens Gossip