Usynlig og ensom på de sociale medier

Hvorfor er du egentlig på facebook, instagram, Twitter og alle de andre sociale medier? Er det for at følge med i dine venners seneste udskejelser, holde kontakten med gamle bekendte – eller er det for at imponere dine venner med et indblik i dit eget forunderlige liv?

For de flestes vedkommende poster man kun billeder og videoer fra sit liv, hvis man selv er overbevist om, at opslaget mindst kommer til at generere 20 opadvendte tommelfingre og en håndfuld positive kommentarer.

SE OGSÅ: Kig ned på din telefon: Sjov parodi på populær "kig op"-video

Men når anerkendelsen og de søde ord udebliver, bliver man sendt på en mental nedtur. Ny forskning fra University of Queensland i Australien viser, at manglende anerkendelse på de sociale medier får os til at føle os usynlige, holdt udenfor og mindre vigtige sammenlignet med vores andre venner, der får flere likes og hjerte-kommentarer.

En del af forskningen gik ud på at give halvdelen af testpersonerne lov til at dele ord, billeder og videoer på livet løs, mens den anden halvdel blot fik lov til at være fluer på nyhedsvæggen uden mulighed for at kommentere og deltage i opslagene. De begrænsede muligheder fik deltagerne fra sidstnævnte gruppe til at føle sig usynlige og udenfor.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

En anden del af forskningen bad testpersonerne om at krænge sjælen ud og poste utallige selfies og så mange statusopdateringer, som de havde lyst til. Men halvdelen af testpersonerne fik begrænset deres profiler, så de ikke kunne modtage likes, kommentarer eller andre notifikationer. Også her følte deltagerne i gruppen med de begrænsede muligheder sig usynlige, mindre vigtige og holdt udenfor.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip