9 ekstremt irriterende kvindetyper

Jeg var et godt stykke oppe i 20’erne, før jeg begyndte at få veninder.

Det er ikke, fordi jeg som sådan er en drengepige.

Men mange af de interaktioner, som foregår mellem kvinder, forstår jeg simpelthen ikke - eller også finder jeg dem ekstremt irriterende.

De få rigtige veninder, som jeg har nu, har været igennem en casting-proces, der får X-factor til at blegne.

Læs også: 14 pinlige ting kvinder aldrig vil indrømme

Det er venindeforhold, som er kemisk renset for skyldfølelse og bebrejdelser.

Og inden jeg bliver ramt af læsernes nødesløse hammer: Der kommer senere en artikel om ligeså trælse mandetyper.

Her er ni arketyper af kvinder, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med.

1. Prinsessen
Hun har forlængst passeret ni-årsalderen, men kalder sig selv “Prinsesse”. Hun er en voksen, selvstændig kvinde med et liv og behøver derfor ikke leve i en fantasiverden, hvor hun imaginært sidder hjælpeløs i et tårn og venter på, at ridderen kommer og redder hende.

Det ved hun godt. Men hun fodrer alligevel fantasien.

2. Tvangs-prinsessen
Ikke alene omtaler hun sig selv som prinsesse. Hun får også sin kæreste til det.

Læs også: Derfor sletter dine venner dig på facebook

Han er en mand og derfor per automatik lidt for bange for hende til at turde at lade være. Vær nu fair.

3. Bytte-bytte-købmand-kvinden
Det lyder umiddelbart som en indbydelse til en hyggelig aften. Men det er det ikke.

Hun inviterer måske nok til hygge, men der er bagtanker. Du forventes enten at returnere invitationen ved selv at invitere på middag på et senere tidspunkt eller finde på en overskudsagtig handling, der kan “betale” for middagen.

Bytteren har også en forkærlighed for gaver. Du får dem, om du vil have dem eller ej.

Og Gud nåde og trøste dig, hvis du ikke giver en gave tilbage.

4. Den fundamentalistiske mor
Hun har selv besluttet sig for at formere sig. Men det er ikke nok. Nu skal resten af verdens kvinder også påduttes deres eget yngel eller vide, hvor lidt de ved om verden på grund af selvvalgt barnløshed.

Udtalelser som “Det ved du ikke, fordi du ikke har børn” eller “Jeg fandt først ud af, hvad livet gik ud på, efter jeg havde født” skærer som en issyl i ens nerver.

Læs også: Tre kvindelige venskaber du skal dyrke - og tre du skal flygte fra

Moderskabet er forvandlet til en sekt med en doktrin, der skal udbredes. Ellers tak.

5. Den genfødte 68’er
Hun er naturligvis feminist, for det er man jo. Hun er et produkt af 70’ernes ligestillingsopgør og forstår ikke at tiderne er skiftet. At mænd faktisk for en stor dels vedkommende er blevet så bløde og flommede, at de ikke orker, gider eller tør sige hende imod.

Alligevel er hun “nødt” til at koste rundt med sin mand for at vise, hun er selvstændig og stærk.

Han er i en tilstand af grundangst og ligger og piver som en pryglet hund i et hjørne.

6. Følelsesmonstret
Hvis du er i en travl periode, og ikke får svaret hende tilbage tre sekunder, efter sms’en er sendt, kan du meget vel modtage en fortvivlet besked om, at hun føler, jeres venskab er slut.

Du er pludselig blevet en helt anden. Hun kan faktisk slet ikke genkende dig mere.

Læs også: Fire tegn, der ødelægger dit parforhold

Du får naturligvis dårlig samvittighed og skynder dig at sige undskyld.

Dernæst venter et tre timer langt opkald, hvor du beroligende siger, at du ikke er vred på hende, og at du bare har haft travlt. Men “du må jo forstå, hvilke tanker der kører gennem hovedet på hende, når du ikke svarer med det samme”.

7. Bødlen/stikpilleren
Hendes mand har “fået lov” til at tage en hyggelig tur med drengene i byen. De har fået en dejlig masse øl og hygget sig voldsomt. Dagen efter skal han naturligvis straffes ubønhørligt.

Det kan for eksempel foregå ved tvungen støvsugning eller græsplæneslåning med stærke tømmermænd. Han skal jo ikke have det alt for sjovt, når nu hun var fanget alene hjemme med X-factor og unger dagen inden.

Men der er også en mere langsigtet straf.

Den dukker op til overfladen, når hun og manden er i selskab med andre. “Ja, så var Hans jo ude med gutterne i fredags, mens jeg sad helt alene derhjemme” og andre stikpiller i samme stil sniger sig ind.

8. Øko-spelt-varmeærke-wannabe’en
Hun snakker rigtig meget om økologi, og hvor frygtelig farlig gluten, laktose og kulhydrater er. Hvor rædsomt det er, at folk fodrer dem selv og deres børn, som de gør.

Men hun er en hykler.

Aldrig så snart har I sat jer på caféen, før der både er café-latte og kage på bordet. Du overvejer måske at påpege paradokset. Men hvis du først har gjort det én gang, tør du aldrig gøre det igen.

9. Fornærmelses-junkien

I denne kategori må jeg feje for egen dør. Det sker, at jeg bærer nag for længe. Men derfor er det alligevel et træk, jeg finder fantastisk enerverende, når jeg møder det hos andre kvinder - jeg er klar over dobbeltmoralen.

Læs også: T-shirten, der skræmmer pigerne væk

Hun misforstår med vilje, hvad du siger, så hun kan tillade sig at være fornærmet. Hun er ikke modtagelig overfor argumenter. Sådan rent af princip.

Hvis du forsøger at argumentere for en holdning, vil hun plukke enkeltord ud og bruge dem imod dig. Uanset om du er veninde eller kæreste, kan du ikke vinde.

Løb!

 

Dagens Gossip