De mærkeligste ting, læger har måttet forklare patienter

Man skal høre meget, før ørerne falder af.

Det gælder også læger, sygeplejersker, apotekere og andre inden for sundhedsvæsenet.

Hjemmesiden Reddit har spurgt brugerne, som arbejder med patienter, om deres mærkeligste historier.

Her er et udpluk.

En søn af en alment praktiserende læge skriver:

“En kvinde kom ind til min far med sit barn til seks måneders-tjekket, og hun havde hvad der lignede kakaomælk i babyens flaske. Min far begyndte at forklare hende venligt, at hun ikke burde give barnet kakaomælk, hvorefter hun afbrød ham og sagde ’Det er ikke kakao. Det er kaffe. Han elsker det bare’.”

En sygeplejerske på en skadestue skriver:

“Jeg fik en patient ind til et tjek for kønssygdomme. Hun var meget oprørt og blev ved med at fortælle mig, at hun kun havde en partner. I løbet af samtalen sagde hun, at selv hvis han var utro, ville det være ligegyldigt. ‘For han bruger kondom hver gang og sørger altid for at vaske det grundigt efter brug’.”

En apoteker skriver:

“En af patienterne vi havde klagede over, at medicinen mod katteallergi, vi havde givet hende, ikke virkede. Det var en inhalator. Det viste sig, at hun sprayede indholdet ud på katten. Vi var nødt til at forklare, at hun selv skulle inhalere det.”

En anden skadestuesygeplejerske skriver:

“Jeg var nødt til at forklare en 27-årig kvinde, at det var helt normalt, at hun blødte en uges tid hver måned - og hvorfor. Hun havde i øvrigt to børn.”

En anden bruger forklarer:

“En kvinde målte sin babys temperatur ved at varme ovnen og sætte en hånd foran den, mens hun holdt den anden hånd foran babyens pande. Hun fortalte sygeplejersken, at hendes baby havde 250 graders feber.”

En dermatolog skriver:

“Der kom en lille gammel mand ind, som klagede over en ny plet på brystet. Pletten hverken kløede, gjorde ondt eller blødte, men han ville virkelig gerne have den tjekket… Under min pegefinger mærker jeg en lille bule. ‘Hr., det er Deres brystvorte’. ‘Min hvad?!’. ‘Brystvorte. Alle har dem.’. Til sidst gav han efter og sagde ‘Okay, hvis du siger det’.”

En apoteker skriver:

“En patient kommer ind. Hun er oprørt, fordi hun er gravid og forstår ikke hvorfor. Hun er på p-pillen. Efter at have talt med hende længe, finger jeg ud af, at hun kun tager pillen på de dage, hvor hun er seksuelt aktiv.”

Samme bruger føjer endnu en historie til:

“En patient kommer ind med sin kæreste. De er vrede, som om jeg på en eller anden måde kunne have forhindret graviditeten. Problemet denne gang? P-pillen havde irriteret pigens mave, så for at være en gentleman havde kæresten besluttet at tage dem i stedet for hende.”

 

Dagens Gossip