Laver lyserøde parkeringspladser til kvinder

Det var næsten for godt til at være sandt, da nyheden om de lyserøde parkeringsbåse fra Kina og Sydkorea ramte Internettet.

De parkeringsvenlige båse skulle i følge mange nyhedsmedier være 30 centimeter bredere, og dermed gøre det lettere for kvinder at parkere.

Hjemmesider som Independent, Huffington Post, Daily Mail og New York Daily News har med stor iver fortalt nyheden om de forstørrede, skrigfarvede p-pladser, men det lader til, at parkeringsbåsene ikke er et nyt påfund.

Læs også: Verdens dyreste kørekort? Kvinde dumper 110 teoriprøver

I følge hjemmesiden Mashable har man kunne finde de lyserøde båse siden 2009, og det lader til, at de såkaldte "nyheder" om båsenes ekstra 30 centimeter er baseret på en gammel historie fra Korean Times, som er blevet fejlfortolket.

Formålet med tiltaget om de alternative p-pladser var i følge Korean Times et forsøg på at gøre Seoul mere kvindevenlig.

Båsene er rigtig nok placeret strategiske steder på p-pladserne, eksempelvis tæt på indgange til indkøbscentre, men det er også den eneste måde, hvorpå båsene skiller sig ud på.

Men de lyserøde båse har skabt meget debat i Kina.

Læs også: Vild video: Kvinde undslipper sekunder før, tog smadrer hendes bil

Ved indkøbscentret Dashijiedaduhui kan man finde de særlige kvinde-pladser, men i følge centerets chef, Yang Hongjun, har de forsøgt at give kvinderne en fordel.

- Vi ville bare gøre det lettere for kvinder, som trods alt udgør størstedelen af vores kunder, siger hun til nyhedsbureauet AFP.

- Det er slet ikke ment som en fornærmelse mod kvinder. Hvis parkeringspladserne er større, så er det af praktiske årsager. Det begyder ikke, at kvinder kører dårligere end mænd, fortsætter hun.

.

Dagens Gossip