Derfor fryser kvinder mere end mænd

Han sidder i undertrøje, mens hun har sweater, lange bukser og et tæppe på. Sådan ser det ud hos de fleste danske par, viser en undersøgelse fra YouGov ifølge Søndagsavisen. Her svarer 63 procent af personer i parforhold, at kvinden fryser mest, mens kun 17 procent svarer, at manden er mest kuldskær.

Forklaringen på mænd og kvinders forskellige oplevelse af at fryse findes blandt andet i sammensætningen af fedtvæv og muskelmasse, forklarer Bente Merete Stallknecht, der er professor ved Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet.

- Mænd har mere muskelmasse end kvinder, og musklerne sætter forbrændingen op, hvilket gør, at man producerer mere varme. Kvinder har bedre isolering i kraft af et større fedtlag, men det giver altså ikke så god varme som musklerne. Og så er der forskel på fedtvævet fra person til person. Det brune fedtvæv producerer varme, men det er meget individuelt, hvor meget brunt fedtvæv vi har, og derfor er der forskel på, hvor meget mennesker fryser, siger hun til Søndagsavisen.

Professor Lars Nybo fra Institut for Idræt, Københavns Universitet nævner kvindens fedtlag som en årsag.

- Fordi kvinden er bedre isoleret med fedt, fører hun ikke så meget varme ud til huden, og det kan give følelsen af, at hun fryser mere, siger Lars Nybo.

Kuldskære kvinder kan få bedre varme ved at træne opnå en større muskelmasse.

 

Dagens Gossip