Derfor skal kvinder drikke øl

Okay, vi kan ikke komme og påstå, at øl nogensinde bliver spinatsmoothie- eller gulerodssaft-sundt.

Der findes rigeligt med dokuementation for, hvorfor alkohol er skadeligt og usundt.

Men til trods for det kan moderate mængder øl og vin faktisk have nogle positive effekter.

For eksempel findes der dokumentation for, at rødvin giver bedre sex.

Så her er fem rigtig gode undskyldninger for at tage sig en øl i aften:

Flydende vitaminer

Det gamle mundheld om, at der er masser af vitaminer i øl, er faktisk sandt. Øl indeholder nemlig en hel del B6-vitaminer. En hollandsk undersøgelse viser, at folk, der godt kan lide at drikke en øl ind i mellem, har 30 procent højere B6-niveau end de, der foretrækker vin. B6 danner dopamin, som er et stof, der udskilles i hjernen og hænger sammen med en følelse af velbehag og tilfredshed. Desuden giver et højt B6-niveau sundere hud og smukkere hår.

Holder dit hjerte raskt

Når du dritter øl, kann du mindske risikoen for hjerteproblemer. Alkohol øger nemlig niveauet af HDL-kolesterol, også kendt som det gode kolesterol. Samtidig gør øl, at dine blodårer ikke så let bliver stive og tykner og klumper til propper. Helt enkelt sagt, er dette to af hovedårsagerne til hjerteanfald.

Undgå nyresten

En undersøgelse viser, at øldrikkere har 40 procent lavere risiko for at få nyresten end folk, der aldrig rører øl. Undersøgelsen blev foretaget blandt midaldrende mænd.

Øl holder dig ung og smuk

Det føles måske ikke lige sådan dagen derpå. Men et moderat alkoholindtag kan faktisk modvirke mange af de aldringstegn, som rammer kvinder. Øl indeholder nemlig stoffet Bioflavanoidene, som fungerer som en naturlig østrogen-erstatning. Undersøgelser viser også, at alkohol kan hjælpe ældre menneskers mentale evner til at forblive friske.

Holder kræft på afstand

Forskere har fundet ud af, at øl i moderate mængder kan modvirke kræft. Der findes nemlig et stof i humle, der kan hjælpe med at nedbryde kræftceller.
Stoffet Xanthohumol forebygger blandt andet tyktarmskræft og prostatakræft.

Kilde: kk.no

 

Dagens Gossip