Det kan du også bruge honning til

Honning ikke bare smager godt, det er også sundt for din hud. I årevis har det været kendt, at den søde sirup kan bruges til at få sår til at hele hurtigere og mere effektivt, skriver prevention.com.

Lægen anbefaler, at du skyller din salat grundigt, så du ikke ender på toilettet, skriver udeoghjemme.dk

Forskere fra Salve Regina University på Rhode Island er i gang med forsøg, der skal klarlægge, hvordan honning kan reagere overfor forskellige slags bakterier.

Indtil nu har de fundet ud af, at honning blandet af mange forskellige blomsterarter er særlig god mod visse bakterier, men desværre ikke speciel effektiv mod stafylokokker, hvilket netop er grunden til at der stadig laves masser af tests, forklarer en af forskerne bag projektet professor i kemi, Susan Meschwitz:

- Forsøgene er stadig i gang, og vi vil teste mange forskellige slags honning, hovedsagelig honning lavet på en art blomster.

Bøvler du med skæl, så læs på udeoghjemme.dk, hvordan du kommer over det

Stoppe antibiotika resistens

Normalt bruger man antibiotika til at slå bakterier ihjel, men det er også sådan, at man dermed også kan blive resistent ,og her er honning en rigtig fin modpol, fortæller professor Susan Meschwitz:

- Honning arbejder på utrolig mange niveauer med forskellige mekanismer, herunder antioxidant, antibakterielt og som antivirus.

Honning kan altså operere på niveauer, hvor antibiotika ikke kan, og den kan ødelægge ’kommunikationen’ mellem bakterier, så den kan hjælpe mod, at bakterierne vokser sig større og mere farlige.

En dag, når forskerne er nået lidt længere med undersøgelserne, er forhåbningen, at honning sammen med antibiotika kan kæmpe en stærkere kamp mod bakterier.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk, NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip