Google fejrer Mary Anning: Se hvem hun var her

Mary Anning var en britisk fossilsamler, -forhandler og palæontolog. Hun er mest kendt for de opdagelser, hun gjorde ved Lyme Regis i Dorset. Hendes arbejde ændrede den måde forhistorisk liv og Jordens historie blev set på daværende tidspunkt.

Mary blev født i 1799 i Lyme Regis, Dorset. Ud af en søskendeflok på ti, så var det kun hende og hendes bror Joseph, som nåede at opleve voksenalderen.

Kun femten måneder gammel blev Mary ramt af et lyn, mens hun sad på naboens skød. Til trods for både naboen og to venner døde på stedet, så overlevede Mary Anning mirakuløst. Som baby havde Mary haft dårligt helbred, men efter episode blomstrede hun op. Hendes senere nysgerrighed og livlig personlig blev tilskrevet denne begivenhed.

Marys far var møbelsnedker, men tjente ekstra penge ved at finde og sælge fossiler. Faren lærte disse færdigheder til hans to overlevende børn og som ganske ung overtog Mary familieforretningen.

Hun viste sig at have et vågent øje og fandt mange interessante fossiler, som blev sendt til videnskabelig undersøgelse. Hun fandt de første eksemplarer af Ichthyosaurus og Plesiosaur, som du kan se billeder af nederst i artiklen.

Desværre endte mange af hendes opdagelser på museer og personlige samlinger uden kredit til hendes navn. Folk havde svært ved at tro, at en kvinde med hendes baggrund kunne have sådan en viden om videnskab og fossiler. Lady Harriet Silvester var en af ​​de få mennesker, som viste hende den anerkendelse, hun fortjente.

Mary Anning døde i 1847 af brystkræft. Hun blev 47 år.

Herunder ses en video af det område, hvor Mary Anning gjorde sine største fund:

Kilde: Wikipedia

 

Dagens Gossip