Studie påstår: Kvinder med store numser og brede hofter føder klogere børn

Et studie har afsløret, at der langt fra er grund til at være ked af sin store numse / Foto: Shutterstock

Nu er der godt nyt til de kvinder, som synes, at deres numse er for stor.

Rigtig mange kvinder ville ønske, at de havde en enten mindre eller større numse. 

Den gyldne numsestørrelse er svær at ramme, men et studie fra 2010 har faktisk afsløret, at kvinder med store numser ikke skal være kede af det, da det giver flere fordele end et blødt siddeunderlag.

Læs også

Her er verdens 10 farligste rusmidler: Flere lovlige rusmidler er på listen

Det skriver nyhedsmediet ABC

I studiet, som er foretaget af forskere fra University of Oxford and Churchill Hospital og udgivet i Journal of Obesity, konkluderes det således, at kvinder med store hofter og numser ofte har en stor mængde omega-3-fedtsyrer i kroppen, hvilket er én af hjernens vigtige byggesten. 

Ifølge Netdoktor er omega-3-fedtsyrer således "vigtig både for hjernens opbygning og funktion, herunder for humør og hukommelse," og kvinder med brede hofter og store numser er derfor mere tilbøjelige til selv at være klogere og gladere, ligesom også deres barn er det, da omega-3-fedtsyrer gives til barnet gennem modermælken. 

Sunde kvinder har store numser

Ikke nok med at kvinder med store numser - og deres børn - altså tilsyneladende er tilbøjelige til at være klogere, gladere og have bedre hukommelse, så konkluderer studiet også, at de generelt er sundere. 

Kvinder, som er "pæreformet," har nemlig generelt lavere kolesteroltal, hvilket ofte betyder færre hjerteproblemer og mindre risiko for at få diabetes. 

Desuden er fedt, som ophobes i den nederste del af kroppen, sundere end fedt, der ophobes på for eksempel maven.

Det skyldes ifølge forskerne bag studiet, at fedten i for eksempel numsen producerer hormoner, som nedbryder blandt andet sukker, mens for eksempel mavefedt producerer hormoner, som har den modsatte effekt. 

"Hvis du skal have fedt, så er det meget bedre at have det længere nede på kroppen," har Michael Jensen, der er leder af endokrinforskning på Mayo Clinic, således udtalt.

Han har desuden udtalt, at det er "slående," hvor meget sundere kvinder med store numser og brede hofter er, end kvinder med små numser.

Læs også

Flyselskab vil sikre passagerernes nattesøvn: Snart kan man leje køjesenge ombord

 

 

 

 

Dagens Gossip