Ny dansk forskning: Sexlysten forsvinder hos disse kvinder

Modelfoto: Shutterstock

Et nyt dansk studie har kigget nærmere på kvinders parforhold og seksuelle funktion.

Hvis du har været sammen med din kæreste i mange år, så har din sexlyst måske lidt et knæk efterhånden.

Kvinder, som har været i et parforhold i mere end syv år, har nemlig fem gange så høj risiko for at opleve lav sexlyst end kvinder, som har været sammen med deres partner i mindre end to år.

Det viser et nyt dansk studie ifølge Videnskab.dk.

Læs også

7 ting du kan gøre inden sex, som styrker jeres forhold

Sarah Wåhlin-Jacobsen er læge og ph.d.-studerende på Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, og så er hun førsteforfatter på den nye undersøgelse.

- Det lyder måske af meget, når man lige hører det. Men de fleste vil nok kunne genkende, at lysten til sex var størst, da de lige havde mødt deres partner. Så nogle vil nok tænke, at det er ret naturligt, at lysten falder med tiden. I hvert fald i en eller anden grad, siger Sarah Wåhlin-Jacobsen til Videnskab.dk.

Studiet bygger på undersøgelser af 428 danske kvinder, der endnu ikke er gået i overgangsalderen. Kvinderne skulle svare på en række spørgsmål om parforhold, psykisk trivsel og seksuel funktion.

Læs også

8 grunde til at have sex med din bedste mandeven

Undersøgelsen giver ikke noget konkret svar på, hvorfor kvindernes sexlyst viser en tendens til at falde med årene. Flere undersøgelser viser dog, at sexlysten falder med alderen hos begge køn.

Lav sexlyst er et af de mest almindelige seksuelle problemer blandt kvinder. Tidligere undersøgelser har vist, at omkring hver 10. kvinde generes af manglende sexlyst. 

Det nye studie er netop blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Sexual Medicine. 

Du kan læse mere om undersøgelsen lige her.

 

 

 

Dagens Gossip