13 møguhyggelige dokumentarfilm på Netflix og HBO, som vil skræmme dig til døde

Foto: Shutterstock

Går du aldrig af vejen for et godt gys? Så ligger der masser skræmmende dokumentarfilm og venter på dig.

Oktober måned byder ikke kun på regnvejr, stearinlys og gyldne blade.

Den farverige efterårsmåned står nemlig også i uhyggens tegn, da allehelgensaften – på amerikansk Halloween – løber af stablen 31. oktober.

Og hører du til dem, der holder af at varme op til den uhyggelige højtid ved at lade dig skræmme fra vid og sans foran tv-skærmen, så er det masser af gys at hente i dokumentarfilmens verden.

For på streamingtjeneste som Netflix, HBO eller Youtube gemmer der sig nemlig massevis af gåsehudsfremkaldende dokumentarfilm, der blot venter på, at du med svedige håndflader, og halvt gemt bag dynen, sætter dem på.

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

God og uhyggelig fornøjelse!

1. Beware The Slenderman: Historien om den sagnomspundne og mystiske Slenderman. En moderne vandrehistorie affødt af internettets opfindsomhed, der dog har drevet flere mennesker til vanvid – og to unge piger til at begå drab.

Beware the Slenderman (HBO Documentary Films)

Kan ses på HBO.

2. The Nightmare: En rystende dokumentar om det uhyggelige fænomen søvnlammelse. Hvis du ikke har problemer med at falde i søvn, så skal du nok få det, når du har set denne ubehagelige dokumentar.

The Nightmare Official Trailer 1 (2015) - Documentary HD

Kan ses på Netflix.
 
3. Your Worst Nightmare: Denne dokumentarserie rekonstruerer skræmmende og bloddryppende krimisager, så du i den grad får lyst til at sove med lyset tændt, når du har været i gennem en stribe af de mest væmmelige og berømte mordsager.

Your Worst Nightmare - Trailer

Kan ses på Netflix.

4. The Witness Documentary: En ung kvinde blev brutalt myrdet i 1964. Hele 38 vidner overværede det uhyggelige mord, men ingen gjorde noget for at stoppe det. Nu forsøger hendes bror mange år efter at nå til bunds i sagen. Undervejs går en skræmmende sandhed op for ham.

The Witness Documentary: Official New Trailer

Kan ses på Netflix.

5. Paradise Lost: The Child Murders at Robbin Hood Hills: Den rystende fortælling om de tre teenagedrenge, der i 1993 blev kendt som The West Memphis Three, efter en række bestialske mord og seksuelle mishandlinger rystede et lille samfund. Serien er i tre dele.

Paradise Lost / Paraiso Perdido : The Child Murders at Robbin Hood Hills -Legendado part 1

Kan ses på HBO.

6. Missing 411: Den skræmmende historie om adskillige forsvundne personer, der alle er blevet væk under meget mystiske og uhyggelige omstændigheder i skove og nationalparker i USA.

Missing 411 Trailer

Kan ses via iTunes.

7. Cropsey: Den helt igennem skræmmende fortælling om sagnfiguren Cropsey, en undsluppen patient fra et sindssygehospital, der bor i kloakker og fanger børn. Dokumentaren kombinerer historien om gyser-figuren med den virkelige fortælling om Andre Rand, en dømt børnekidnapper fra New York.

Cropsey - Trailer | Snagfilms

Kan ses på Youtube.

8. The Cheshire Murders: Den forfærdelige historie om en kvinde og hendes to døtre der blev voldtaget og myrdet i deres hjem. Dokumentaren tegner et skræmmende billede af sagen.

The Cheshire Murders  Inside the brutal triple homicide

Kan ses på HBO.

9. The Smiley Face Killers: Fortællingen om de formodede seriemordere bag en række bestialske mord i 1990’ernes USA, hvor unge mænd blev tortureret og druknet.

The Smiley Face Killers Trailer

Kan ses på YouTube.

10. The Keepers: Denne grundige dokumentar fortæller den  gruopvækkende historie om et uopklaret nonnemord og en række seksuelle overgreb i den katolske kirke.

THE KEEPERS Official Trailer (HD) Netflix Crime Documentary Series

Kan ses på Netflix.

11. Interview With A Poltergeist: Den rigtigt historie bag ’The Enfield Poltergeist’ – en af de mest berømte og berygtede spøgelseshistorier i verden.

Interview With A Poltergeist - Sneak Peek Clip 1

Kan ses på YouTube.

12. Hostage to the Devil: Den uhyggelige historie om fader Malachi Martin, en desillusioneret præst, hvis tro på djævlebesættelse får ham til at udføre adskillige djævleuddrivelser.

Hostage to the Devil Teaser Trailer

Kan ses op Netflix.

13. Making a murderer: Hvis du endnu ikke har fået set denne serie, der nærmest allerde har opnået kultstatus, er det bare at komme i gang. Serien tegner et rystende billede af den morddømte Steven Avery og det amerikanske retsvæsen.

Making a Murderer Season 2 Trailer

Kan ses på Netflix.

Se også Dagens liste til: De bedste film på Netflix

Dagens Gossip