Kan du ikke tåle andres spiselyde? Så er du måske et geni

Hvis du bliver helt vildt irriteret, hver gang din kollega tager en bid af sit æble, så kan det være et klart tegn på, at du er et geni.

En undersøgelse viser nemlig, at når mennesker ikke er i stand til at sortere alle de små daglige indtryk fra, kan det være tæt forbundet med det at være kreativ.

Der er noget, der tyder på, at gamle kendte genier som for eksempel Charles Darwin, den franske forfatter Marcel proust og Anton Checkov, også var ekstremt lydfølsomme.

Eksempelvis brugte Marcel Proust ørepropper og lagde kork på gulvet, så han kunne få ro til at arbejde. Det fortæller Metro.co.uk.

Darwin og Chekhov er også kendt for at have brokket sig over, at de ikke kunne filtrere lyde fra.

Læs også: Nu er det blevet meget værre at være venstrehåndet: Se hvad ny forskning viser

Forskere mener, at denne form for tilstand, hvor man nemt bliver distraheret opstår tidligt og ufrivilligt i hjernen.

Har man denne lidelse, så er det måske nemmere at tænke kreativt, da hjernen er i stand til at modtage mere information fra omverdenen på én gang.

Tests blev lavet på 100 mennesker, og dem, som havde sværere ved at filtrere indtryk fra, kom med de mest kreative svar.

Darya Zabelina, en PhD psykologi studerende ved Northwestern University i Illinois, siger, at “hvis man bruger disse følsomheder på den rigtige måde, så kan det gøre livet mere fuldt og meningsfyldt.”

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip