Kollega griner af 'spasser-kostume': Far trækker billede frem af sin datter med Downs

15 mænd sad omkring frokostbordet, da den ene begyndte at fortælle om sin brors fantasifulde udklædning til en Halloweenfest. Han var bare “sådan en god spasser”, fortalte manden. Da en kollega hev sin mobiltelefon frem og viste et billede af sin datter, blev der pludselig frygtelig stille.

Ord kan gøre ondt. Derfor nægtede denne far at tie stille, da en gruppe kolleger gjorde sig muntre om noget, der betyder noget for ham.

Siden Love What Matters har delt en historie, som er blevet indsendt af Shannon Morgan Daughtry. 

Sammen med sin mand har hun en datter, der har Downs syndrom. Oprindeligt havde hun ikke tænkt sig at fortælle historien til nogen, men ombestemte sig i sidste ende i håbet om, at andre kan lære af den.

Læs også

12-årige Johannas brev til mobbere: 'Jeg orker ikke mere. I får det, som I vil have det'

- Min mand, Dustin, var på arbejde i går og sad ved et stort frokostbord med omkring 15 mennesker. Det er fyre, han siger hej til, men egentlig ikke kender personligt. En af fyrene begyndte at fortælle en historie til hele gruppen om en Halloween-fest, han havde været til i weekenden. Fyren siger “Min bror kom til festen og havde det bedste kostume på. Han var en spasser! Årh, mand, det var hysterisk morsomt!!! Han var fantastisk. Han lignede virkelig en spasser”. Min mand var dybt såret og sad bare lamslået et øjeblik, mens han samlede tankerne, fortæller hun.

Imens grinede nogle af de andre fyre af historien, mens andre blot lyttede til den.

Læs også

Linda var fuldstændig mundlam på cafe: Fremmed greb hendes lille barnebarn og kyssede ham på munden

- Dustin lader næsten som om, han spiller med på det, og siger med et smil, “Vent, hvordan ser en spasser ud?” Fyren siger bare “Det ved jeg ikke, men han var god! Han var den perfekte spasser”. Et par sekunder passerer forbi, mens Dustin tager sin telefon frem og finder et billede af vores datter og skubber telefonen ind midt på bordet. Han siger “Det er min lille pige, Raegan, skriver Shannon Morgan Daughtry.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alle fyrene lænede sig ind over bordet og begyndte at sige, hvor nuttet datteren så ud. Derefter kiggede Dustin på manden, der fortalte historien om broderen i kostumet.

- “Tak, hun er fantastisk. Hun har Downs syndrom, så du kan sikkert forestille mig, at jeg ikke sætter pris på denne samtale. Jeg under mig bare over, om hun ligner en spasser i dine øjne?”. Selvfølgelig faldt der en del kæber, og der var total stilhed, mens fyren prøvede at sige, at det ikke var det, han mente og så videre… Dustin forklarede bare, hvorfor det ord er så smertefuldt, at det ikke bør bruges, og især hvor sårende det er at bruge det som en joke og et kostume, skriver moderen til den lille pige.

Hun erkender, at episoden formentlig har været ekstremt pinlig og ubehagelig for alle involverede parter.

Læs også

Far sætter kamera op i 5-årig søns soveværelse: Pludselig sniger denne skikkelse sig ind ad vinduet

- Men jeg tænker, at de folk ved frokostbordet formentlig gik hjem med en smule bedre forståelse af, hvorfor det ord er så fornærmende og sårende. Især for en familie som vores. Og jeg tænker, at én fyr i hvert fald gik hjem og følte sig som en total idiot. I det mindste kom der noget godt ud af det, men det gør mig så ked af det, at nogle mennesker ser vores børn som vittigheder. Jeg har sagt det tusindvis af gange. Der er så mange ord i ordbogen, som kan sættes i stedet for “S” ordet, slutter moderen.

I skrivende stund er opslaget liket over 44.000 gange, mens knap 7.000 Facebook-brugere har delt det.

I kommentarfeltet under opslaget vrimler det ligeledes med beskeder fra andre forældre til børn med handicap.

(Artiklen fortsætter under billederne)

- Har haft et par af de ubehagelige samtaler selv. En med min chef… Vi kan kurere uvidenhed en person ad gangen! Dette er min smukke søn, Brett, skriver en bruger og flere følger trop.

 

 

 

Forhåbentlig ødelægger den svære samtale ikke stemningen ved Dustins frokostbord for fremtiden.

 

Dagens Gossip