Mike gik en tur og fandt dette: Nu står han til at modtage over 8 millioner kroner

Jesper Bengtson

10 uger siden

|

12/05/2024
Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det sker ikke ligefrem hver dag.

Dagens topnyheder

Nogle dage har man fået det forkerte ben ud af sengen, og andre dage føler man, at man har medvind på samtlige cykelstier.

En mand ved navn Mike oplevede for nylig det sidste, og han kan nu se frem til en potentiel gevinst på lidt over 8,5 millioner kroner.

Mike er 45 år gammel, og han har i mange år brugt sin metaldetektor til at prøve heldet på en skattejagt.

For ikke lang tid siden fandt han en vaskeægte skat. Her blev han den første nogensinde til at finde en begravet keltisk vogn, der stammer mere end 2.000 år tilbage.

Det skriver The Mirror.

I jernalderen blev betydningsfulde høvdinge begravet sammen med deres vogne, heste, våben og andre værdifulde genstande. 

Blandt de mange fascinerende fund var en ansigtsmaske, der tiltrak opmærksomhed. 

Mike er blevet erklæret berettiget til en kontant belønning, da hans opdagelse officielt er blevet klassificeret som skat.

Mike forventer at modtage op til 8,5 millioner kroner eller måske endda mere for sin bemærkelsesværdige opdagelse. 

“Jeg kan stadig ikke tro det. Jeg har naturligvis læst om andres fund. Jeg har set dem på tv, og jeg har altid tænkt, at det ville være fantastisk at finde noget lignende. Det er stadig surrealistisk og livsforandrende,” udtalte Mike.

National Museum Wales har meddelt, at de nu vil forsøge at købe det bemærkelsesværdige fund:

“Denne skat kan have været vidne til nogle af tidens historiske begivenheder, da jernalderfolket forsvarede deres livsstil og identitet mod det ekspanderende romerske rige. Noget af denne betydning kræver omfattende organisering og finansiering, så vi har samarbejdet med flere partnere for at sikre, at der er ressourcer nok til at fortsætte undersøgelserne”, lød det fra museet.