Mums eller ad! Mand finder edderkop der ligner et stykke sushi

"Har jeg spist sushi?" må William have tænkt i et kort øjeblik, da han fik øje på en edderkop, der sad på hans trappetrin. Det lille væsen lignede nemlig til al forveksling et lille stykke sushi.

Det er de færreste mennesker, der har det godt forhold til edderkopper. Et studie tilbage fra 1991 foretaget af Graham Davey på City University i London viste, at op mod 75 % af de undersøgte var lidt eller meget bange for edderkopper.

Størrelsen af edderkopper og udseendet af edderkoppen betyder naturligvis en hel del, men hvordan vil mennesker reagerer, når de møder en edderkop, der til al forveksling ligner en lille lækkerbisken. Den oplevelse fik William Williamsburg fra Sydney i Australien, da han i et kort øjeblik troede, at der var et stykke sushi i sit hjem.

Det viste sig dog, at det i stedet var en edderkop, hvis hvide krop med små orange pletter og to grønne kugler på ryggen, faktisk lignede den lækre asiatiske spise.

William skyndte sig at tage et billede af den, og uploadede fotoet til Facebook, hvor han håbede, at han kunne få edderkoppen identificeret.

“Ved første øjekast, troede jeg, at det var et stykke sushi,” lød det blandt en af de første kommentarer, mens en anden opfordrede til, at han brændte sit hus ned med det samme.

Det vides ikke om denne Ordgarius Magnificus også smager af sushi. Foto: William Williamsburg

Den er ganske ufarlig

Ifølge det britiske medie Daily Mail, så har det vist sig, at edderkoppen er en såkaldt Ordgarius Magnificus. Navnet lyder ganske ekstraordinært, men edderkoppen er faktisk ikke så sjælden igen. Den findes ofte i New South Wales og Queensland i Australien, hvor den kan blive op til 2.5 centimeter i længden.

Edderkoppen er dog særlig i den grad, at den ikke producere spindelvæv. Den bruger i stedet de klæbrige grønne kugler på ryggen til at fange sit bytte.

Ifølge Daily Mail er det en edderkop, der er særdeles god at have i sin have, da den holder haven fri for skadedyr, men for mennesker er den ganske ufarlig.

Edderkoppen kan lægge op til 600 æg.

Læs også

Gynækolog advarer: Lad være med at putte hvidløg i din vagina

 

Dagens Gossip