Se, hvor meget den 'ideelle' krop har ændret sig over 3.000 år

Der er noget for enhver smag: Store, runde numser, gode bolle-håndtag og bryster med volume.

I den anden grøft er småt godt: Fx det tyndslidte heroin-misbruger-udseende, ultratynde lår, der ikke når hinanden, når man samler benene, og sågar små fødder.

Ovenstående er skøndhedsidealer, kvinder har måtte leve op til gennem tiden, ifølge en ny video af Buzzfeed, som lige nu hitter på de sociale medier.

Læs også: 5 grunde til, at en stor røv er sund og god for hjernen

Videoen viser fx, hvordan det på Kleopatras tid blev betragtet som smukt, når kvinder var slanke, havde symmetriske ansigtstræk, en høj talje og smalle skuldre.

Makeuppen skulle helst består af en sort streg-markering om øjnene. Kvinder var, så vidt vides, ligestillede med mænd og kunne fx være tronarvinger.

Læs også: Sexperter forudser: 2015 bliver butt-pluggens år - for mænd

I det oldgræske, år 500-300 fvt., blev kvinden set som en deform mand.

Her var kvinder ikke i højsædet – nærmere mænd og deres kroppe. Kvinder skulle derfor helst ligne mænd: Tætpakkede og eventuelle former skulle pakkes væk.

Læs også: Afsløring: Marilyn Monroe fik plastikkirurgi

Se resten af gennemgangen af idealer for kvindekroppe gennem tiden i videoen nedenfor.

Den tager dig med på en rejse gennem Han-dynastiet, italiensk rennæsance, victoriansk mater-orientering og ind i resten af det 20. og 21. århundrede, som vi måske kender bedst.

Budskabet med filmen er såre simpelt: Der findes ingen perfekt krop. Idealerne varierer hele tiden, og ve den, der forsøger at leve op til idealet konstant.

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip