Skræmmende: Så mange (millioner) bakterier overføres ved et kys

Forskere har undersøgt præcis hvor mange bakterier, vi overfører til hinanden, når vi tungekysser.

Et hollandsk forskerhold har sat sig for at finde ud af, præcis hvor mange bakterier, vi overfører, når vi kysser i ti sekunder.

Og resultatet, som netop er blevet offentliggjort på Microbiome.com, er mildest talt skræmmende.

Forskerne studerede 21 kyssende par og spurgte dem ind til deres kysse-vaner, herunder hvor ofte de kyssede, og hvornår de sidst delte mundvand med deres partner.

Herefter tog de bakterie-prøver af de 42 frivilliges spyt og tunge, og beordrede dem til at kysse i præcis ti sekunder.

Herefter blev én person fra hvert par bedt om at drikke en flaske probiotisk yoghurt, som indeholdt en række bakterier, der er meget nemme at identificere.

Da parrene igen skulle kysse, kunne forskerne bagefter se, at de i gennemsnit havde overført intet mindre end 80 millioner bakterier til hinanden.

Ved at undersøge parrenes svar på de mange kysserelaterede spørgsmål, fandt forskerne desuden frem til, at jo oftere, et par kysser hinanden, jo flere bakterier deler de med hinanden for hvert kys.

Remco Kort, som er en af forskerne bag kysse-undersøgelsen, forklarer, at resultatet kan vendes på hovedet, så man kan sige, at kysseriet i sig selv er en måde at gøre sig selv immun over for de mange millioner kysse-bakterier.

- Ser man det i det perspektiv, så er det meget sundt at kysse, siger Remco Kort. Men han understreger, at det naturligvis kommer an på, hvem du kysser, og hvilke bakterier, den anden kyssende part har i sin mund.

 

Dagens Gossip