Teenagepige spillede Pokémon Go og gik ned på motorvejen - blev ramt af en bil

Pokémon Go har på rekordtid indtaget alverdens gader og stræder, hvor du med din mobiltelefon kan jagte og fange de farverige tegnefilmsfigurer.

Det gælder om at bruge telefonens GPS og kamerafunktion, når du går rundt i naturen eller byen for at finde de forskellige Pokémonner, der med et veludført kast med din Poké Ball fanges og dermed bliver en del af dit opdræt af de japanske fantasidyr.

Du skal samtidig sørge for at holde øjnene åbne og være opmærksom på den virkelige verden, så du ikke træder ud foran en susende bil, når en jagter en af de sjældne væsner.

Men dét glemte en 15-årig pige fra USA.

Læs også: 17-årig kørt ned af travl mor: Nægtede at hjælpe ofret fordi hun "havde meget travlt"

Hun var forleden ude på en længere Pokémon-jagt, der først sluttede i udkanten af den amerikanske storby Pittsburgh, hvor hun på en trafiktung motorvej blev ramt af en bil.

Påkørslen har fået den den unge Pokémon-jægers mor til at lange ud efter folkene bag den globale succes.

Pigen måtte nemlig krydse motorvejen for at få fingrene i en bestemt Pokémon, hvilket ikke er i orden, forklarer Autumn Deiseroth til WTAE.

- Jeg giver dem skylden, siger hun med henvisning til de tekniske bagmænd bag mobilspillet.

Den 15-årige pige forsøgte i tirsdags at krydse den firesporede motorvej, da hun blev ramt af en bil.

- Børn bør ikke krydse motorvejen uden grund, siger Autumn Deiseroth.

Pokémon Go blev i går lanceret i Danmark, og i dag advarer FDM om årets sommerhit på mobiltelefonen – det udgør en reel uopmærksomhedstrussel i trafikken, lyder advarslen.

- Man skal altid være opmærksom på andre trafikanter, når man er i trafikken, men i den kommende tid er der ekstra grund til at holde øje med børn og voksne, der kigger ned i deres telefon. Dels er de ikke nødvendigvis selv opmærksomme, dels kan de foretage en uventet handling fx pludselig løbe ud på vejen, og det kan føre til farlige situationer, siger Dennis Lange, der er juridisk konsulent hos FDM.

 

Dagens Gossip