31-årig mand idømt 8 års fængsel for grov vold mod 4 uger gammel datter

Foto: Shutterstock

Pigen blev blind, fik spastiske lammelser og vil formentlig være plejekrævende resten af sit liv.

En mand på 31 år er blevet idømt otte års fængsel i Oslos byret for at have tæsket sin datter i en grad, hvor hun vil være handicappet resten af livet.

Den fire uger gamle datter brækkede kragebenet, fik kraniebrud og omfattende, varige hjerneskader, skriver norske Dagbladet

Pigens 25-årige mor er desuden blevet idømt 10 måneders fængsel for ikke at tage datteren med til vagtlægen før halvandet døgn efter volden fandt sted.

Dommen beskriver den lille piges fysiske tilstand nu.

- Hun er i stigende grad spastisk og har ikke viljestyrede bevægelser. Hun reagerer på lys og lyde, men det er usikkert, hvordan hun fortolker indtrykkende. Hun har næsten ikke haft udvikling i hovedets omkreds siden skadetidspunktet. Hjernen har ikke udviklet sig. Tvært imod viser fremlagte billeder, at store dele af hjernebarken er forsvundet og er blevet erstattet af væske (udtalt hjernesvind), står der i dommen.

Læs også

Kvinde fra Sydsjælland snydt for 1 million: Mødte den helt forkerte mand på nettet

Sagkyndige forklarede under sagen, at barnet har alle typiske symptomer på såkaldt “shaken baby syndrome”, som opstår, når et spædbarn bliver rusket for voldsomt.

I retten forklarede den 31-årige, at skaden opstod, da han kom til at skubbe til pigen med albuen i søvne. Den forklaring troede retten ikke på.

- At han i sovende tilstand skal have gjort så voldsom og hård en bevægelse med armen, som det han viste under rekonstruktionen, er svært utroværdigt. Det er videre uforståeligt, hvorfor den tiltalte ikke umiddelbart tog pigen med til lægen, såfremt der vitterligt havde været tale om en ulykke, lyder det i dommen.

Læs også

Lille pige døde i en pøl af sit eget bræk, mens hendes mor så tv

Manden har besluttet sig for at anke dommen. Han er skuffet over, at retten har set bort fra hans forklaring.

Dagens Gossip