Danske betjente fik kontant besked: Udskriv flere bøder - der mangler penge i kassen

Foto: arkivfoto

Hele episoden beror på en misforståelse, fastlår politiinspektør.

Enhver der har set fartkontrollens røde blitz har sikkert bandet politiet og deres fartkontroller langt væk. 

Ord som 'pengemaskine’ og andre, mindre stuerene ord popper op i hovedet, og man kan nogen gange få fornemmelsen af, at politiets opmærksomhed i trafikken går på at hive penge i statskassen fremfor at sikre trafiksikkerheden. 

Læs også

Politiet advarer: Falsk betjent med ugyldigt politiskilt uddeler bøder og giver klip i folks kørekort

Den tanke står skarpere nu, efter at politiet i Svendborg fik en skriftlig ordre om at udskrive flere bøder, skriver Fyens.dk.

Ordlyden i den skriftlige ordre, som alle betjente fik tilsendt, er ikke til at tage fejl af - der skal penge i kassen via bøder: 

- Jeg har netop fået at vide, at vi SKAL nå målet for trafikfarlige forseelser i 2016. Det svarer ca. til 2 sager pr. mand pr. vagt. Der er efter sigende 4.5 millioner kroner på højkant ! - Det er ca. 12 årsværk!!!! Så forholdsordren herfra og resten af året er: - Ud på gader og stræder og skriv nogle af nedenstående sager.

Men det afviser politiinspektør Johnny Schou fra Fyens Politi, der slår fast at politiet ikke fik nogen som helst økonomisk gevinst ved at udskrive flere bøder. 

Læs også

Betjent i Aarhus sparker til anholdt i politibil: Voldsom video vækker debat på Facebook

Han mener, at hele episoden beror på en misforståelse, da en vagtchef havde fået nogle oplysninger galt i halsen. 

- Der er hverken belønning til politidirektøren eller politikredsen for at skrive et vist antal trafikfarlige forseelser, siger kommisæren, der dog ikke kan retfærdiggøre udmeldingen om beløbet på de 4,5 millioner kroner. 

Han forklarer i stedet, at den øverste politiledelse har spurgt til opretholdelsen af et højt kontroltryk i december, hvor man sætte større fokus på kontrol af spirituskørsel og fart i julefrokostsæsonen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip