Ibi deler vild selfie efter skræmmende oplevelse: 'Vi skal passe på hinanden'

Foto: Instagram

Ibi Makienok fortæller om sin alvorlige sygdom og opfordrer danskerne til at melde sig som organdonorer.

For præcis to år siden blev Ibi Makienok hentet af en ambulance og kørt til Rigshospitalet. Hun havde dobbelt nyresvigt og var alvorligt syg. Nu har hun delt et billede af sig selv, for at vise, hvor voldsomt hendes krop reagerede på sygdommen:

- Sådan kan man også have det. For præcis to år siden i januar 2015, blev jeg kørt på Rigshospitalet i en ambulance med dobbelt nyresvigt og med et kreatinintal på 700. Det skal ligge mellem 50 og 70 for kvinder, skriver Ibi Makienok til sit billede, som Dagens.dk har fået tilladelse til at bringe i denne artikel.

- Det er ikke et tal, der går ned, hvis man får en sportsvand eller sidder i lotusstilling. Det kan man dø af. Alle affaldsstoffer løber tilbage i kroppen og forgifter dig langsomt. Så jeg fik en røvfuld medicin, der skulle knuse mit immunforsvar og betændelser. Det ødelagde selvfølgelig mere end det. Nemlig alt det gode også. Og så ender man med at se ud som på billedet. Nemlig rigtig skidt. Men levende. Trods alt, skriver Ibi Makienok, som opfordrer danskerne til at melde sig som organdonorer:

- Vi skal passe på hinanden.

Ibi Makienok har heldigvis fået det bedre, siden billedet blev taget:

- Det er jo den rå virkelighed - eller var. Jeg har det bedre nu, fortæller hun til Dagens.dk.

Læs også

Kort før han døde i en bilulykke fortalte 14-årige Axel sine forældre noget, som skulle redde fem liv

Ibi Makienok har fortalt hele historien om sin sygdom til foreningen Organdonation - ja tak. Du kan læse den lige her.

Et lille flertal af danskerne ønsker ifølge en undersøgelse, at danske statsborgere automatisk skal gøres til organdonorer, når de er blevet 18 år gamle. 

Dagens Gossip