Prins Henrik fløj til sydens varme efter bisættelse

Prins Henrik meldte afbud i sidste øjeblik til det belgiske statsbesøg efter at have deltaget i en royal bisættelse i Tyskland. ‘Det er det værste nummer, han har lavet længe’, siger kongehusekspert.

Da det danske kongehus deltog ved bisættelsen af prins Richard i Bad Berleburg i Tyskland 21. marts, fløj prins Henrik sammen med resten af den danske kongefamilie hjem til Danmark for at forberede sig til det belgiske statsbesøg. 

Men prins Henrik meldte i sidste øjeblik fra, sådan at hans hustru dronning Margrethe måtte tage imod det begiske regentpar alene.

Prinsen tog i stedet et tidligt morgenfly ned til sydens varme dagen efter bisættelsen, skriver BT, efter at flere vidner har set prinsen i lufthavnen flyve til Bruxelles, hvorefter han tog et fly videre til en ukendt destination sydpå. 

Læs også

Kurs mod fjerne kyster slutter: Det skal Emil og Theis lave nu

Det bekræftes af prinsens gode ven, modedesigneren Erik Brandt, der siger, at prinsen ‘er et sted, hvor solen skinner’.

Men at den 82-årige prins på den måde har meldt afbud og ladet sin kone klare det officielle arrangement alene, er en skandale, mener Søren Jakobsen, der har forfattet flere bøger om kongehuset:

Dronning Margrethe og prins Henrik til royal bisættelse i sidste uge.

- Jeg synes, at det her er det værste nummer, han har lavet. Det var en alvorlig fejltagelse, at han ikke deltog i Dronningens 75-års fødselsdag. Det her har en helt anden, officiel karakter. Det virker simpelthen dybt besynderligt, siger han til BT.

Læs også

'Bonderøven' i sorg: Nært familiemedlem er gået bort

Han bakkes op, at historiker Lars Hovbakke Sørensen, der mener, at det er en 'fornærmelse over for det belgiske kongepar', når prinsen melder afbud i 11. time.  

Selv har kongehuset ikke ønsket at udtale sig om prinsens udlandstur, men bekræfter, at prins Henrik vil deltage i prins Felix' konfirmation på lørdag i Fredensborg Slotskirke.

Hvad mener du om prinsens fravær? Deltag i debatten på Facebook.

Dagens Gossip