Coop overvejer at skrotte Kvickly, Fakta og SuperBrugsen - kun Irma overlever

Om få år vil Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Brugsen formentlig ophøre med at eksistere.

Coop overvejer at lukke Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Brugsen. Coops supermarkeder skal fremover have et fælles navn - og altså være én stor kæde - i stedet for flere forskellige, som det er tilfældet i dag. Kun Irma overlever som et selvstændigt koncept. 

Coops topchef Peter Høgsted siger i et interview med ugebrev.dk, at det muligvis bliver slut med at handle i de velkendte Coop-butikker allerede om få år. 

- Jeg tror, at vi nærmer os et opgør med kædedannelsen og en mere lokal butik igen. Hver butik kan så differentiere sig lokalt. Hvorfor skal der eksempelvis være de samme varer og samme tilbud i butikken i Hornbæk som i Hanstholm, når nu indkøbsmønstrene er vidt forskellige?

Læs også

Vægttab uden motion: Nye slankepiller skal mindske risikoen for diabetes

- Så vil det være mere relevant at have en fælles paraply med navnet Coop for alle butikkerne. Det er det naturlige næste step for os, siger han til Økonomisk Ugebrev. 

Peter Høgsted mener, at sammenlægningen vil gøre det nemmere for kunderne at vide, at de handler i en Coop-butik, hvis alle butikkerne hedder det samme i stedet for seks forskellige navne. 

Den endelig plan for fremtiden skal godkendes i efteråret. Intet er altså endeligt endnu. 

Politiet tvunget ud til lejlighed - efter voldsomt skænderi om, hvem der skulle tage opvasken

Dagens Gossip