Dansk kvinde anklaget for forsikringssvindel: Afsløret af løbe-app

Skrevet af Emil Ryttergaard

13/03/2018
Den danske kvinde blev anklaget for at give urigtige oplysninger i en bemærkelsesværdig sag om snyd. Foto: Shutterstock
Den danske kvinde blev anklaget for at give urigtige oplysninger i en bemærkelsesværdig sag om snyd. Foto: Shutterstock
En kvinde fik ørerne i maskinen, da hun havde fået udbetalt en stor sum af sit forsikringsselskab. Kvinden blev nemlig anklaget for at snyde på grund af løbeture.

Mest læste i dag

Det gælder om at være sikker i sin sag, når man melder en skade til sit forsikringsselskab.

Hvis man er det mindste i tvivl, har overdrevet eller måske ligefrem snydt, når man indgiver en skade, så kan det blive rigtig dyrt, hvis man bliver fanget i en løgn og skal betale sin erstatning tilbage.

Det er nemlig sket for en dansk kvinde, hvor at hendes forsikringsskade er blevet kendt ugyldig, efter at forsikringsselskabet har kigget nærmere på kvindens løbe-app, skriver Fagbladet 3F.

I 2007 havde den unavngivne danske kvinde fået konstateret piskesmæld og det efterfølgende år modtog kvinden 200.000 kroner om året, da hendes forsikring dækkede hendes nedsatte erhvervsevne.

Men i 2015 fik forsikringsselskabet dog nys om, at noget ikke helt var helt efter bogen, og iværksatte en undersøgelse.

Her kunne forsikringsselskabet se, at kvinden flittigt brugte løbeappen Endomondo, hvor hun deltog i løb og brugte app’en til at kortlægge sine løberuter.

Kvindens løbeture blev afgørende for forsikringsselskabet.  Foto: Shutterstock

Forsikringsselskabet brugte app'en Endomondo til at følge kvindens løbeture. Foto: Shutterstock

På den baggrund kunne AP Pension trække udbetalingen tilbage, men siden har Forsikringsankenævnet afgjort, at kvinden på trods af sine løbeture stadigvæk var berettiget til halvdelen af sin erstatning. Forsikringsselskabets overvågning af kvinden møder nu kritik af Forbrugerrådet Tænk.

- Det er i alles interesse, at der ikke ikke foregår forsikringssvindel. Men det er uhyggeligt, at oplysninger fra en løbe-app kan bruges i sådan en sag. Man skal virkelig tænke sig om, hvor man offentliggør sin private data, advarer hun, siger seniorjurist ved Forbrugerrådet Tænk Anette Høyrup til 3F.

På grund af medholdet i ankenævnet er det usandsynligt at kvinden skal betale sin erstatning tilbage til AP Pension.

AP Pension har ikke ønsket at kommentere den konkrete sag overfor 3F.