Ida har fået en GENIAL idé - nu skal hun bare have supermarkederne med på den

Ida har fået en idé, som hun håber, landets supermarkeder vil være med på.

Sommetider er det små ændringer, der gør den store forskel. Ida Burchardi har en lille idé til, hvordan vi kan mindske vores brug af plastik, som måske kan have stor effekt. Men vil supermarkederne lege med?

32-årige Ida Burchardi er i den grad blevet anerkendt på Facebook for et simpelt, men effektivt forslag, som måske kan få forbrugere til både at skåne miljøet og spare penge.

Ida Burchardis forslag går ud på, at landets supermarkeder hænger en krog op, hvor man kan aflevere sine gamle plastikposer, som alligevel bare ligger og fylder derhjemme under vasken.

- I stedet for at købe en ny pose hver gang, vi handler ind eller har glemt indkøbsnettet, kan vi i stedet tage en brugt, siger hun til Dagens.dk.

Ida Burchardis idé kommer kærkomment i en tid, hvor debatten om overforbrug af plastik fylder meget, og dagligvarekæden Lidl har meldt ud, at den vil udfase salget af plastikindkøbsposer til fordel for nedbrydelige papirsposer.

Læs også

Vibeke så fortvivlet, ung pige i natbus: Da pigen stod af, stoppede chaufføren og gjorde det utænkelige

- Det startede egentlig med, at jeg sad ved lægen og læste debatsiden, inden jeg skulle til mit otteugers tjek. Her skrev en fra Nordisk Råd om, hvor meget plastik vi har i havene, og at de plastikposer, som mange af os bruger til skraldeposer, er alt for god kvalitet til kun at blive brugt en enkelt gang.

- Jeg har jo selv alle de plastikposer liggende, og min mor har også fyldt op under sin vask, og hvornår skal de bruges? Når man tænker over det, virker det jo fjollet, at man kun bærer varer i den én gang. Selv køber jeg kun en pose, hvis jeg har glemt mit indkøbsnet, men så har man endnu en pose liggende.

Ida mener, at vi skal genbruge bæreposerne i supermarkederne. Foto: Ida Burchardi

Sådan lyder det fra Ida Burchardi, som i øjeblikket er på barsel med sit andet barn.

- Supermarkederne er blevet gode til at tale om madspild, så hvorfor ikke ride med på den bølge og få nedbragt brugen af plastik? Danmark halter bagefter i forhold til andre lande, hvor man i Frankrig har forbudt de helt tynde plastikposer. Det kunne måske inspirere.

En anvendelig idé
Ida Burchardis miljøvenlige opslag på Facebook har fået hundreder til at vende tommelfingeren op.

- Der er ingen, der har sagt, det var en dårlig idé. Folk kan godt lide affaldssortering - det giver en tilfredshed, når man både kan hjælpe hinanden og miljøet.

Kommentarsporet viser, at der er god opbakning til Ida Burchardis idé, hvor der blandt andet er skrevet: 'Smuk tanke! Jeg ville til hver en tid vælge at genbruge', 'Skide god idé' og 'Jeg stod for nylig med en masse bærerposer i overskud og havde svært ved at komme af med dem. Endte med at forære dem til min mors lokale mini-bibliotek, hvor de manglede poser. Men dit forslag er rigtig godt!'.

Læs også

Ingrid besøgte sin ven på hospitalet - hvad hun så, fik benene til at ryste under hende

Selv tror Ida Burchardi, at hendes idé godt kan få ben at gå på, og Irma har skrevet på hendes Instagram-profil, at de gerne vil se på forslaget.

- Som forbruger har man brug for alternativer for at blive bevidst om, at indkøbsposer er ikke en engangsting. Min kæreste har nævnt, det også er et spørgsmål om hygiejne, hvis man bruger gamle plastikposer til nye varer, men min holdning er, at så må man skrue lidt ned for hygiejnen.

Jens Juul Nielsen, som er informationsdirektør for COOP, siger til Dagens.dk, at de gerne vil kigge på forslaget, men at det umiddelbart ikke er realistisk.

- Vi er skeptiske over for, om folk ville bruge det, da det ikke er hygiejnisk at genanvende poser. Miljøbelastningen ved plasticposer er symbolpolitisk, men hvis det har betydning for kunderne, vil vi se på det.

Dansk Supermarked har ikke haft tid til at kommentere forslaget, fordi de havde travlt med Folkemødet på Bornholm. 

6-årig skolepige kvalt til døde: Lærer tapede hendes mund sammen, da hun ‘snakkede for meget’

Dagens Gossip