Kendt debattør: Et besøg hos lægen skal koste 150 kroner

Anne Sophia Hermansen.

Danskerne har brug for at blive genopdraget, så de stopper med at betragte landets velfærdsydelser som en fri bar, mener bloggeren Anne Sophia Hermansen.

Det skal koste 150 kroner at besøge sin praktiserende læge. Det skriver debattøren Anne Sophia Hermansen i et blogindlæg på Berlingske.dk.

Vores kontakt til egen læge er steget, og vi går markant oftere til lægen, end de gør i Sverige, som har indført brugerbetaling. Svenskerne tænker sig om en ekstra gang, før de bestiller tid hos lægen, fordi de selv skal betale for besøget, forklarer hun.

Den 44-årige debattør og tidligere folketingskandidat for Liberal Alliance mener, at forslaget om brugterbetaling udløser en række automatreaktioner fra 'velfærdspartierne'. Blandt andet at det vil koste menneskeliv:

- Mærkeligt nok lever de længere i både Sverige, Norge og Finland. Man mener også at vide, at brugerbetaling vil betyde større ulighed og ramme de fattige, ældre og børnefamilierne hårdt. Strikker man en løsning sammen med betalingsloft og gratis lægehjælp til eksempelvis kronikere, socialt udsatte og børn under 16 år, så går det nok alligevel.

Læs også

Præster til forældre: Drop de dyre biler til konfirmander

Indfører vi brugerbetaling for lægebesøg skal pengene, som samfundet dermed sparer, ikke gå til statskassen og mere velfærd. De skal gå til skattelettelser,  mener Anne Sophia Hermansen.

Men det vigtigste mål med at indføre brugerbetaling er at 'fremme ansvarsbevidstheden og nedbringe antallet af hyggehypokondere i venteværelset'. Når folk skal have egen pung op af lommen, vil de tænke sig bedre om:

Det bør koste penge at gå til lægen.

- Det er for at genopdrage danskerne til at tage et ansvar og holde op med at betragte landets velfærdsydelser som en fri bar. Vi ved allesammen, hvordan det går med fri bar - den ender altid med, at man bestiller en masse drinks, der kun drikkes halvt. Der er jo mere, hvor det kommer fra, og hvem gider søbe i en smålunken cocktail. Anderledes når der skal betales for sagerne - så er der lidt mere håndbremse på.

Anne Sophia Hermansen mener, at vi i Danmark er så 'syltet ind i velfærd', at vi slet ikke kan forestille os en verden med færre velfærdsgoder. 

Læs også

Er du blevet påskemillionær? Danske Spil leder efter lottovinder, der har vundet kæmpe millionpræmie

- Vi kan kun forestille os endnu mere. For eksempel morgenmad i skolerne, endnu højere SU, husstandsomdelte bind og tamponer og sikkert også skatteyderbetalte velfærdsbryster. Tilsvarende bliver vi forundret, når vi selv skal hoste op. Eller når vi får at vide, hvad en operation koster, hvad prisen er på en videregående uddannelse, eller hvad det koster at tage forbi lægen og få vedkommende til at undersøge, om vi har en bums eller tumor på numsen.

Skal det koste penge at gå til lægen? Deltag i debatten på Facebook.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip