Netto-medarbejder går i gang med at tømme køledisken: Nu hylder danskerne det, han gør med maden

Skrevet af Ninna Andreasen

13/04/2017
Smukt.

Dagens topnyheder

Påsken er over os. Det betyder lukkede butikker og for mange tid med familien.

Men det er desværre ikke alle danskere, der har råd til at diske op med en overdådig påskefrokost. Nogle er hjemløse, andre er trængte på økonomien.

Det har Netto besluttet sig for at gøre noget ved. I dag tømmer medarbejderne simpelthen butikkerne for de madvarer, der overskrider sidste salgsdato, inden påskeferien er slut.

Maden bliver doneret til Kirkens Korshær og Fødevarebanken, som i samarbejde med en række stjernekokke sørger for, at maden bliver tilberedt lækkert – og får ben at gå på.

- Fødevarerne bliver kørt ud til 9 varmestuer og væresteder for socialt udsatte i København, Aalborg, Aarhus, Herning, Fredericia, Odense, Svendborg, Helsingør og Sønderborg, hvor den langfredag bliver forvandlet til en stor påskefrokost af kyndige hænder, skriver Netto på sin Facebook-side.

Påskefrokosterne bliver arrangeret mellem lokale varmestuer og væresteder. Dygtige kokke – blandt andre Søren Gericke, Morten Kragholm fra Michelin-restauranten Kokkeriet og tv-kokken Gorm Wisweh – står for tilberedningen.

- Med andre ord forvandles det potentielle madspild til reelle måltider for nogle af de mest sårbare i vores samfund, slutter Netto.

I skrivende stund har opslaget fået over 7000 opadvendte tommelfingre med på vejen. Læs hele opslaget nedenfor.