Nu skifter Frank Jensen mening: Byggeri på Amager Fælled skal flyttes

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil nu finde en anden placering af boligbyggeriet på Amager Fælled efter massive protester fra borgere og politikere.

Det var meningen, at der skulle bygges 2500 boliger med en husleje, der var til at betale for helt almindelige familier.

Byggeriet skulle have ligget på Amager Fælled på hjørnet af Ørestad Boulevard og Vejlands Allé, men nu trækker overborgmester Frank Jensen (S) en streg i sandet og skrinlægger projektet på grunden, skriver Berlingske. 

- Der er ikke længere flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på, siger overborgmesteren i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune. 

På Københavns Rådhus har der været opbakning til byggeriet, men efter protester fra borgere, biologer og sågar kendiskokken Nikolaj Kirk, og det har vakt genlyd hos politikerne. Både Venstre og Konservative har til overborgmesteren nu givet udtryk for, at Amager Fælled ikke skal bebygges. 

Læs også

Har du hård mave? Magisk 'bæ-knap' på kroppen får dig til at skide med det samme

- Jeg er jo ikke lavet af sten. Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig – og det er, at der er en folkelig modstand mod at bygge på grunden og at et stort politisk flertal vil have undersøgt en alternativ beliggenhed. Så det er det, jeg nu stiller mig i spidsen for, siger Frank Jensen til Berlingske.

Det var i denne del af Amager Fælled, at byggegrundene skulle være placeret. Foto: By og Havn (pressefoto)

Venstre og Konservative har foreslået en anden grund til byggeriet, som i dag bruges til losseplads og camping, og Frank Jensen vil nu have undersøgt, om den grund kan bruges til byggeriet i stedet. 

Læs også

Fjern rynker uden kirurgi: Nye kollagen-piller udjævner huden naturligt

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at der bygges boliger i området, da boligerne skal være med til at finansiere metrobyggeriet og regningen efter Cityringen, der koster to milliarder kroner at etablere. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip