Plejehjem i Aarhus får nye beboere - skaber stor glæde for de ældre

Foto: Sundhed og Omsorg/Aarhus Kommune

Beboere på flere plejehjem i Aarhus har fået en særpræget besøgsven, som allerede har skabt stor glæde blandt de ældre borgere.

Det er for længst bevist, at kæledyr øget trivslen på danske plejehjem.

Derfor er det heller ikke ualmindeligt at se marsvin, undulater eller hunde på flere af landets plejehjem.

I Aahus kan kommunens ældre dog se frem til et noget særpræget kæledyr, der fra på onsdag skal skaber glæde hos beboerne på en række plejehjem i Aarhus.

Det oplyser Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Foto: Sundhed og Omsorg/Aarhus Kommune

Her skal borgerne nemlig for fremtiden sikre sig, at de ikke bliver stukket, når i alt 32 pindsvin bliver sluppet løs på ni aarhusianske plejehjem. 

Det er oplevelsesmedarbejdere fra Sundhed og Omsorg, der har lavet en aftale med den frivillige forening Pindsvinenes Venner, som har leverer pindsvin til de ni Aarhus-plejehjem.

Læs også

Betjent sætter sig ved siden af bortløben dreng - hvisker 5 små ord som rører alle

- Beboerne på plejehjem skal have mulighed for oplevelser og aktiviteter i deres liv. Det kan let blive kedeligt og ensomt, og der får oplevelsesmedarbejderne sammen med medarbejderne virkelig skabt nogle konkrete tiltag ud fra beboernes ønsker, forklarer Jette Skive, der er rådmand, Sundhed og Omsorg.

Hun forklarer, at man flere steder allerede holder marsvin og pungrotter indendørs.

Henny Byskov fra Plejehjemmet Koltgården fik torsdag lejlighed til at hilse på én af de nye beboere. Foto: Sundhed og Omsorg/Aarhus Kommune

På plejehjemmet Koltgården fik man allerede torsdag i sidste uge selskab af de små pindsvin, der blev sat ud på hjemmets grønne arealer, hvilket var et stor hit for de mange beboere.

Flere fik da også lov at holde de små dyr med hjælp fra Pindsvinenes Venner, der har haft fire pindsvin i hi vinteren over, som nu er klar til at komme ud i lokalområdet:
 
- Det er første gang, vi har lavet en aftale i denne målestok. Det er rigtig dejligt for pindsvinene, for plejehjemmene har ofte grønne områder, og det skaber samtidig en oplevelse for de ældre, siger Kenneth Jensen, der er plejer og frivillig hos Pindsvinenes Venner.

Og apropos pindsvin - så advarers der nu om, hvorfor man ALTID skal hsuke at slukke sin robotplæneklipper om natten

Dagens Gossip