Betjent sætter sig ved siden af bortløben dreng - hvisker 5 små ord som rører alle

Emil Ryttergaard

375 uger siden

|

15/05/2017
Viralt
Billedet af drengen og betjenten går verden rundt. Foto: Privat
Billedet af drengen og betjenten går verden rundt. Foto: Privat
En amerikansk politimand spottede en bortløben 9-årig dreng alene vejkanten. Nu går billedet af betjentens måde at tackle situationen på verdenen rundt.

Dagens topnyheder

Et billede af den amerikanske politibetjent Chris Scott, der er lokal betjent i byen Rigby i staten Idaho, bliver delt vidt og bredt på nettet.  

Betjenten gjorde nemlig noget meget usædvanligt, da han ved et tilfælde så den niårig autistisk dreng Kyson Baler alene i vejkanten. Drengen sad med hovedet i hænderne og havde det tydeligvis ikke godt.

- Han lignede en, som havde en dårlig dag, så jeg holdte ind til siden og gik simpelthen over og talte lidt med ham, siger Chris Scott til den lokal tv-nyhedsstation local8news.com.

Chris Scott var på daværende tidspunkt ikke klar over, at den niårige Kyson Baler er autist og ikke har noget sprog.

Men det forhindrede ikke betjenten i at kommunikere med drengen på en hjertevarm og omsorgsfuld måde.

- Jeg sad der blot et par minutter og lod ham passe sig selv lidt. Han pegede derefter på mit politiskilt, og jeg havde tilfældigvis en lille dekorativ mønt på lommen, hvor politiskiltet også var afbilledet.

- Jeg gav ham mønten, og spurgte om, han var klar til at komme med indenfor, og så smilede han og gik med, siger Chris Scott til det lokale medie.

Det er dette billede af betjenten, der er blevet delt af tusinder. Foto: Privat

Kyson Baler var løbet væk fra sin instution, da drengen havde fået en ny pædagog, som han ikke brød sig om. Forandringen var for meget for den autistiske dreng.

Det er den selvsamme pædagog, der har taget billedet af drengen sammen med politibetjenten, som drengens rørte mor siden har delt på Facebook.

- Det er uvurderligt. Billedet siger mere end tusind ord, fortæller Kyson Balers mor, Jessica Baler.

Men på trods af den store opmærksomhed om billedet, så er det stadig selve snakken med Kyson Baler, som Chris Scott værdsætter mest:

- Da jeg kom tilbage på politistationen, efter at have siddet med Kyson, havde jeg det største smil på læberne, siger betjenten til localnews8.com.

Hvis du ser disse hvide sten foran dit hjem, skal du straks fjerne dem