Prins Henriks ultimative krav til Margrethe: 'Gør mig til kongegemal, hvis du vil begraves ved siden af mig'

Prins Henrik vil gerne begraves ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke, hvis hun blot gør ham til kongegemal.

83-årige prins Henriks overraskende beslutning om ikke at blive begravet ved siden af sin hustru trak overskrifter i både danske og internationale medier i sidste uge. 

I dag tog den opsigtsvækkende historie så en ny dramatisk drejning. I et stort interview med Se og Hør uddyber prins Henrik årsagen til sit kontroversielle valg om ikke at blive stedt til hvile ved siden af sin kone gennem 50 år. 

LÆS OGSÅ: Tidlig udløsning? Ny løsning er kommet til Danmark

- Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde. Min kone har besluttet, at hun gerne vil være dronning, og det er jeg meget glad for. Men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige, siger prinsen til Se og Hør.

Læs også

Forskere afslører: sådan fjerner du poser under øjnene

Og den udtalelse er helt i tråd med forklaringen fra kongehusets kommunikationschef om, at prins Henriks beslutning bygger på årelang frustration over, at han aldrig er blevet gjort til konge. 

- Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle - ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket, sagde Lene Balleby til BT i sidste uge.

Læs også

Prins Henrik vil ikke begraves ved siden af dronningen: Nu skriver hele verden om hans beslutning

Men selvom prins Henrik virker afklaret med sin beslutning, så fortæller han også, at muligheden for at dele gravsted med dronningen i Roskilde stadig er til stede. Det kræver blot, at hun imødekommer hans ene ultimative krav:

- Det er min kone og ikke mig, der kan gøre noget ved den beslutning. Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad, siger han til Se og Hør ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Samtidig siger han til ugebladet, at han elsker sin hustru, og at de to skal holde ferie sammen i det sydlige Frankrig de næste to uger.

Læs også: Prins Henrik taler ud: ‘Dronning Margrethe gør mig til en nar’.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip