Slut med en smøg i pausen: Region Midtjylland forbyder rygning i arbejdstiden

Det er snart slut med at ryge i arbejdstiden for alle de ansatte i Region Midtjylland.

For de hospitalsansatte i Region Midtjylland er det allerede forbudt at ryge i arbejdstiden, og snart kan medarbejderne i regionshusene ligeledes se frem til det samme krav om at skodde smøgerne. Det skriver DR Østjylland.

Det fastslår regionens direktion, der dermed sløjfer muligheden for, at regionens medarbejdere kan gå ud i deres pauser og ryge i et særligt indrettet rygerskur.

- Tiden er passé for den dispensationsmulighed. Der skal gælde samme regler for alle regionens ansatte, siger Christian Boel, koncerndirektør i Region Midtjylland til DR Østjylland.

Han forklarer blandt andet beslutningen med, at regionshusene bør være et forgangseksempel og henvisning til tobakkens skadelige virkninger.

Forslag vil blive behandlet på et møde tirsdag i regionens forretningsudvalg.

Læs også

Danske læger advarer mod smertestillende piller: 'Du bliver afhængig af dem'

Mens beslutningen vækker glæde hos regionens direktion, så er flere ansatte i Region Midtjylland dog mindre begejstrede ved udsigterne til kun at kunne ryge i deres fritid.

- Vi er voksne mennesker, der selv kan regulere det. Det behøver vi ikke hjælp til, siger Ole Echers, formand for medarbejderne i administrationen, til DR Østjylland.

I stedet foreslår han, at ledelsen bør se på, hvordan de kan sikre større sundhed blandt alle medarbejdere – også blandt ikke-rygerne.

Her foreslås blandt andet motionshold eller frugtordninger i stedet for det omdiskuterede totale rygeforbud.

Læs også forslaget: Forbyd al rygning nær sygehuse og hospitaler

Dagens Gossip