Veganer-hetz mod slagter for at sælge kød: Det fik kunderne til at tage sagen i egen hånd

En slagter fra Albertslund blev pludselig offer for kritik, da en flok veganere valgte at kritisere ham på Facebook. Selv tager slagteren dog kritikken med ro.

Hos Slagter Karl Johan i Albertslund er man vant til pæne og positive kundeanmeldelser på Facebook.

Derfor var det også bemærkelsesværdiget, da slagteren, der også går under navnet Albertslund Center Slagter, i weekenden havde fået askillige dårlige og negative anmeldelser på Facebook. Det skriver Albertslund Posten.

Det skulle hurtigt vise sig, at de mange negative hilsner stammede fra en række veganere, der havde besluttet sig for at give Centerslagter Karl Johan så dårlige anmeldelser, så muligt.

-    Dyr er ikke mad.

-    Ingen veganske pølser - eller quinoa. Mega nederen butik.

Sådan lød nogen af kommentarerne på Center Slagterens Facebook-væg, mens andre var mere uddybende i deres kritik.

- Hvis så mange er imod dyremishandling, hvorfor støtter de så samtidigt, at dyr bliver tvangs insemineret, udnyttet, lemlæstet, slagtet og parteret Vi mennesker spiser ikke dyr, fordi det er en nødvendighed. Det handler ikke om overlevelse. Det handler kun om smag og bekvemmelighed, og det kan ikke retfærdiggøre vores grådige og uintelligente behandling af dem, lyder kritikken.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Mens slagterbutikken sagtens kan leve med de negative kommentarer, så ærgrer man sig til gengæld rigtig meget over de dårlige anmeldelser, hvoraf flere af veganerne kun har tildelt slagteren en enkelt stjerne ud af fem mulige.

Det er nemlig noget, der trækker ned i den samlede bedømmelse af slagteren, der ellers har ligget rigtig pænt på Facebook.

- Det er rigtig ærgerligt for os. Tidligere lå vores samlede score på 4,9, men nu er vi på 4,2. Det betyder ikke noget i forhold til vores faste kunder, men det har stor betydning, når det handler om at få kontakt med nye kunder. Her er Facebook vigtig, og når kunderne så ser, at vi kun får 4,2, vælger de måske at handle et andet sted, siger Peter Larsen fra Centerslagteren Karl Johan til Albertslund Posten.

Læs også

Klam kærlighed: 10 ulækre ting der viser, at I virkelig elsker hinanden

Heldigvis har slagteren dog taget det hele med ophøjet ro – og humor.

På sin Facebook-væg har man nemlig skrevet følgende besked til sine følgere:

- Over weekenden har vi modtaget en del 1 stjernede anmeldelser af en gruppe veganere (med stort V!). Det er vi kede af, og vi vil meget gerne høre hvilket produkt de har købt i vores butik, og hvorfor det ikke levet op til deres forventninger. Vi vil samtidig gerne modtage anmeldelser fra alle vores dejlige faste, og nye kunder, lyder det fra slagteren, der samtidig takker for opbakningen fra deres faste kunder.

Og netop opbakning er siden weekendens dårlige anmeldelser haglet ned over Centerslagteren Karl Johan.

For siden de veganske angreb, har masser personer været inde og anmelde slagteren, der allerede er tilbage på en samlet score på 4,8 takket været de mange nye femstjernede anmeldelser.

I skrivende stund kan slagteten bryste sig af 335 topanmeldelser, hvori folk roser slagteren, og samtidig tager stærkt afstand fra de veganere, som har anmeldt slagteren.

Albertslund Posten har siden weekenden været i kontakt med Natalia Magdalena Czarnowska, der er én af de personer, som har anmeldt Centerslagter Karl Johan negativt.

- Der er intet planlagt. Vi er generelt imod slagtere, og når en slagter så poster noget hånligt på Facebook om veganere, så er ’vegansk mafia’ hurtigt ude. Vi er en voksende mængde, og det er også begyndt at blive tydeligt på Facebook. Men det er nu ikke den form for aktivisme, jeg er mest stolt af eller som har bedst effekt. Det bedste er at stå på gaden med flyers, forklarer Natalia Magdalena Czarnowska i en besked til Albertslund Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip