Hvis du finder en mønt fastklemt i bildøren, så skal du straks gøre dette

| Skrevet af Sol Stoffregen den 6. januar 2016 - 8:52

Det virker måske meget harmløst, hvis du ser en mønt sidde fast i håndtaget i din bildør, men det er det ikke.

Har du prøvet at komme ud til din bil og opdage, at der sidder en fastklemt mønt ved døren?

Man kunne fristes til at tro, at det er børn, der har moret sig med at lege, men det kan også meget vel være noget langt mere alvorligt.

Læs også: Pas på indbrudstyvenes seneste trick: Sådan ved de, om du er hjemme 

Det amerikanske medie Sun Gazing skriver nemlig, at en ny “kreativ” trend blandt biltyve spreder sig. Ved hjælp af en mønt, der presses ind i bildøren, kan biltyvene komme ind i din bil og tage værdigenstande eller stjæle køretøjet.

Metoden går ud på, at tyven stikker en mønt i dørhåndtaget i bilens passagerside. Derefter venter tyven på, at bilens ejer dukker op, for at følge efter vedkommende i bil. Når bilejeren er hjemme eller holder et andet sted, kan han/hun ikke låse bildøren, eftersom dørhåndtaget sidder fast, men det ved vedkommende ikke. Når bilejeren går fra bilen, har tyven mulighed for at komme ind i bilen gennem den ulåste dør.

Læs også: Smart trick mod tricktyve - ingen vil stjæle en ‘gammel rusten bil’

Den gode nyhed er, at det er nemt at forhindre dette “billige" trick. Hvis du bare husker at tjekke alle dine bildøre for mønter, før end du sætter dig ind i din bil. Og hvis du støder på en mønt, fjerner du den, og så har du formentlig sat en stopper for tyvens planer.

Desuden er det en god ide at fortælle politiet om sagen, hvis du oplever at blive udsat for mønttricket - ikke mindst hvis der skulle være nogen, der kører efter dig til dit hjem.  

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Krimi

26. juni 2016

Det gik blandt andet ud over Tårnbys borgmester, da flere biler natten til søndag var udsat for groft hærværk.

Politik

25. juni 2016

Lettisk kommissær med ansvar for euroen skal overtage plads efter den britiske EU-kommissær, meddeler Juncker.

Underholdning

25. juni 2016

Kronprins Frederik viste både evner med en fiskestang og færdigheder i et køkken, da han lørdag fiskede og lavede bålmad med udsatte børn.

Efterlysninger

Advarsler

26. juni 2016

Jennifer Nicholsons datter døde af kræft alt for ung. Hun er fyldt som sorg og skyldfølelse over dødsfaldet, som hun bebrejder sig selv for.