Aldrig set før: Apple fjerner væsentligt funktion fra de nye iPhones

25/08/2023 13:06

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er snart september, og det betyder nye Apple-produkter, heriblandt iPhone 15.

Mest læste i dag

over, da det er den sædvanlige tid for lanceringen af nye iPhone-modeller. Med blot et par uger tilbage inden årets store Apple-lancering, er rygterne begyndt at tage fart og skabe forventning om, hvad de nye iPhones vil bringe med sig.

Efter sidste års lancering af iPhone 14-modellerne er forventningerne høje til dette års iteration.

Ifølge pålidelige kilder skulle de kommende modeller angiveligt blive kaldt iPhone 15-serien. Ligesom tidligere år forventes der at være fire forskellige modeller, der imødekommer forskellige behov hos brugerne.

Den kommende serie forventes at omfatte en standard iPhone 15 samt en større iPhone 15 Max-model. Ud over disse to modeller vil der også være de mere avancerede Pro-modeller: iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, skriver norske DinSide.

Apple har i flere år arbejdet på at skabe en telefon med en mere rammeløs designæstetik.

Ifølge Mark Gurman fra Bloomberg vil dette mål komme et skridt nærmere i år. Der vil være to primære ændringer i forhold til dette: For det første ser det ud til, at den karakteristiske "buslomme" øverst på skærmen, også kendt som det sorte felt, på standardmodellerne vil blive erstattet af den nye dynamiske ø, som tidligere blev introduceret med iPhone 14 Pro-modellerne.

Derudover vil Pro-modellerne, iPhone 15 Pro og Pro Max, introducere en ny skærmteknologi, der reducerer rammen omkring skærmen betydeligt - fra 2,2 mm til blot 1,5 mm. Disse modeller vil også have en titaniumramme i stedet for den tidligere anvendte aluminiumsramme, hvilket forventes at give en lettere telefon med en mat overflade og mere afrundede kanter.

I forhold til farver forventes iPhone 15-serien at bringe nogle friske valgmuligheder. Standardmodellerne vil angiveligt komme i to nye farver: pink og lyseblå. På Pro-modellerne forventes dyb lilla at blive erstattet af en dyb rød farve.

Der er også rapporter om ændringer i knap-layoutet.

Den velkendte mute-knap, der normalt bruges til at aktivere eller deaktivere lydløs tilstand, vil blive erstattet af en helt ny handlingsknap på iPhone 15 Pro og Pro Max. Denne nye knap vil have forskellige funktioner og vil være konfigurerbar af brugeren. Det forventes at tilbyde muligheder som at køre brugerdefinerede genveje, tænde kameraet eller lyset, og andre handlinger baseret på brugerens præferencer.

iPhone 15-serien forventes også at introducere nogle væsentlige teknologiske opgraderinger. En af de mest bemærkelsesværdige ændringer er overgangen fra Lightning-porten til USB-C, for at overholde EU's nye regler. Dette skulle føre til hurtigere opladning og dataoverførselshastigheder mellem iPhone og computer.

Der går også rygter om, at USB-C-tilkobling på iPhone 15 vil understøtte hurtig opladning på op til 35 watt, en markant stigning fra de tidligere grænser på henholdsvis 20 watt for standardmodeller og 27 watt for Pro-modellerne.

Apple har også rettet fokus på kameraet. Efter sigende vil de to standardmodeller få en opgradering fra et 12-megapixel kamera til et 48-megapixel kamera.

Den største model i serien, iPhone 15 Pro Max, forventes at få et endnu bedre optisk zoomkapacitet takket være et nyt periskopkamera.