100.000 mand skal passe på VM-gæster i Brasilien

Mindst 100.000 sikkerhedsfolk bliver sat i arbejde, når verdensmesterskaberne i fodbold begynder i Brasilien til sommer. Det er en fordobling af den sikkerhedsbemanding, der var sat ind ved sidste års Confederations Cup.

Arrangørerne af den store sportsbegivenhed vil forsøge at forhindre, at landet igen bliver ramt af omfattende demonstrationer og uroligheder, som det skete under Mini-VM sidste år.

- Til Confederations Cup i juni var 50.000 mobiliseret over hele Brasilien. Vi regner med, at der vil være 100.000 sikkerhedsfolk til VM, siger Andrei Rodrigues, som er ansvarlig for sikkerheden ved store begivenheder.

Sikkerhedsmandskabet består blandt andet af politi og militær samt en specialstyrke, der kan rykke ind, hvis det bliver nødvendigt, lyder det.

VM bliver afholdt i 12 byer, der er spredt ud over det store land i Sydamerika. Det er den største sportsbegivenhed nogensinde i Brasilien.

Rodrigues har til opgave at indsamle informationer omkring arrangementerne i de forskellige byer under VM og videregive oplysninger til præsident Dilma Rousseff.

Tusindvis af vrede demonstranter gik på gaden under Confederations Cup for at protestere mod de milliarder af dollar, som Brasilien bruger på VM samt OL i 2016, samtidig med at landet kæmper med et dårlig offentligt system.

For nylig brød fans ind på et træningsanlæg i São Paulo og angreb fodboldspillere fra den lokale klub Corinthians. Det har skabt yderligere bekymringer for sikkerheden til VM, som begynder 12. juni.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip