14-årige Jane blev krænket seksuelt af dreng i skoletiden - nu er hun bortvist på ubestemt tid

To jævnaldrende elever fra den amerikanske delstat Michigan er hovedpersoner i en mærkværdig sag om seksuelle udskejelser i skoletiden.

Den 13. oktober 2015 tegnede til at blive en helt normal dag for eleverne på Easteren High School i byen Lansing, men på et tidspunkt 14-årige Jane Doe antastet af en dreng ved navn John Roe.

Det er delte meninger om, hvad der skete mellem de to elever, men faktum er, at Jane Doe valgte at gå til ordensmagten med besked om, at hun var blevet voldeligt overfaldet ved en trappeskakt på skolen.

Hun valgte dog ikke at anmelde episoden til skolemyndighederne, da hun ifølge Somecards.com frygtede at havne i problemer.

Dagen efter var det drengens tur til at rapportere om hændelsen – han forklarede på kontoret, at han var blevet truet af pigens kæreste.

Læs også: Betina gik grædende på gaden midt om natten: Pludselig dukkede Hassan op og ringede efter sine venner

Jane Doe blev nu kaldt hen på kontoret for at komme med sin side af historien, og hun forklarede, at drengen hev hende ud på trappeopgang, hvor han hev sin penis frem fra bukserne.

Drengen begyndte at onanere foran pigen, der blevet tvunget til at røre ved den unge fyrs kønsdele, som han også forsøgte at tvinge ind i munden på hende.

Alt dette foregik mod den 14-årige piges vilje, lød forklaringen til rektoren henne på kontoret.

Et overvågningskamera fangede helt episoden, og på baggrund af optagelserne kom skoleledelsen frem til den konklusion, at Jane Doe var en 'aktiv deltager' – det lignede ikke, at hun gjorde modstand, lød ræsonnementet fra dem.

Jane Doe blev suspenderet i 10 dage for 'uanstændig og pirrende opførsel', mens drengen blev tvunget til at skifte skole. 

Afgørelsen fik pigens mor til at klage til politiet. Familie valgte at holde et møde med studievejlederen Sharon McWilliams, og sammen gennemgik de videosoptagelserne og kom frem, at Jane Doe ikke gav samtykke til at deltage frivilligt i de seksuelle udskejelser.

Problemer var bare, at hun ikke prøvede hårdt nok at stoppe den unge fyr, lød vurderingen fra Sharon McWilliams.

- Hvad regnede du med jeg ville gøre? Skulle jeg slå ham, lød det spørgende fra Jane Doe.

- Nej. Du skulle ikke slå ham, men derimod have spurgt ham: 'Er det alt, hvad du har?', lød rådet fra studievejlederen med henvisning til størrelsen på den drengens penis.

Jane Doe endte med at blive suspenderet på ubestemt tid. Hun måtte først komme tilbage på skolen, når ledelsen havde 'fundet på en plan, der ville sætte en stopper for hendes opførsel' – hvilket vel kan være ret svært, hvis det betyder, at den 14-årige pige selv skal finde ud af, hvordan man som kvinde sikrer sig mod seksuelle overgreb.

- Vores data viser, at både drenge og piger er ofre for seksuelle overgreb på alle niveauer af uddannelsesystemet. Det er et landsdækkende problem, siger Neena Chaudhry, leder af National Women's Law Center.

Hun forklarer, at alle amerikanske skoler forpligter sig til at lave en grundig undersøgelse af sager om seksuelle krænkelser og overgreb.

- Det lyder ikke som om, at det er sket i dette tilfælde. Det lyder som om, at en masse ting gik galt, forklarer Neena Chaudhry.

Nu overvejer forældrene til den 14-årige pige at sagsøge de lokale skolemyndigheder for deres undersøgelse af sagen. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip