150 mennesker er omkommet efter voldsom regn i Kina

Som konsekvens af voldsom regn stiger dødstallet i Kina.

Mindst 150 mennesker meldes omkommet, mens flere end hundrede er savnet. Det skriver BBC, der citerer kinesiske embedsmænd for tallet.

Ifølge de kinesiske nyhedsmedier South China Morning Post og Xinhua er dødstallet på 114 i Hebei-provinsen i den nordlige del af landet. Samtidig er mindst 111 mennesker meldt savnet i området efter voldsom regn.

Hebei- og Henan-provinserne har været hårdt ramt af stormfloder og jordskred som konsekvens af vandmasserne.

Et enkelt sted i landet - i regionen Jingxing - faldt 545,4 millimeter vand i løbet af 19 timer. Det svarer til den mængde, som hovedstaden får i løbet af et helt år.

Tusindvis af hjem er blevet ødelagt. Ifølge BBC drejer det sig om 53.000 huse.

Lørdag aften lokal tid oplyste de lokale myndigheder i Hebei ifølge Xinhua, at 310.000 mennesker er blevet evakueret.

Flere steder har indbyggerne kritiseret myndighederne for ikke at have advaret om vandmasserne. I landsbyen Daxian blev beboerne vækket midt om natten af naboer, fortæller Zhang Erqiang, der bor i byen.

- Jeg hørte folk råbe "oversvømmelse" omkring klokken 2.30 om morgenen. Jeg vækkede min hustru og mine børn og skyndte mig ud ad døren. På ingen tid var vandet steget til hoftehøjde.

- Min hustru og jeg gik i panik og klatrede op i et træ, hvor vi sad i flere timer, indtil redningsarbejdere kunne nå frem om morgenen. Men vores datter og vores søn blev revet væk med vandet. Deres lig er lige blevet fundet, siger han til Xinhua.

Regeringen har afsat 105 millioner yuan til hjælpearbejde. Det svarer til 106,4 millioner danske kroner.

Også centralbanken i Kina meddelte fredag, at den vil yde økonomisk støtte til genopbygningen.

Det er ikke første gang, Kina oplever voldsom regn denne sommer. Tidligere på måneden blev adskillige dræbt af oversvømmelser.

Mere end 1,5 millioner hektar med afgrøder er ødelagt på grund af nedbør. Det har medført et økonomisk tab på mere end 20 milliarder yuan ifølge regeringen.

/ritzau/

Dagens Gossip