1.G-piger skulle give drenge lapdance og spise en banan i konkurrence om at blive Miss Put

Disciplinerne i konkurrencen Mr. og Miss Put for 1.G’ere på Borupgaard Gymnasium spænder bredt.

Konkurrencen vækker nu debat, efter Radio24Syv har afsløret, at deltagerne er blevet bedt om at strippe ned til sidste trevl, give lapdance, knappe en skjorte op på tid og spise en banan.  

Dysten arrangeres af skolens elever i 3.G. Deltagerne udvælges fra 1.G-klasserne på baggrund af deres udseende. Konkurrencen afholdes i skolens kantine i begyndelsen af hvert skoleår.

Præmien er uofficielt en billet til herre- og damemiddage.

- Jeg synes, det brin­ger fokus det for­kerte sted hen, nem­lig på udse­ende og vil­lig­hed frem for på per­son­lig­hed. Og man efter­la­des med en følelse af ikke at være god nok eller pæn nok, siger Hannah Engmose Johansen, der går i 1.G på gymnasiet.

For tre år siden skulle de kvindelige deltager fjerne deres makeup foran deres skolekammerater. De piger, som blev dømt uattraktive uden makeup, blev stemt ud. Resten skulle vende numsen til publikum, hvorefter drengene vurderede, om deres bagparti var for stort. Til sidst skulle pigerne give drengene en lapdance og spise en banan.

Angiveligt fik det en del piger til at melde fra til konkurrencen året efter, og i år var konkurrencen for begge køn.

De mandlige deltagere skulle synge, danse og spise en salat uden hænder, mens pigerne skulle slikke cremen af en Oreo-kiks og knappe drengenes skjorter op med bind for øjnene.

Ikke alle mener dog, at konkurrencen er grænseoverskridende.

Læs også: Tre mænd tog Renna på røven på Københavner-bar: Bartenderen grinede - indtil hun sagde dette 

- Det er en tra­di­tion, som mange ser frem til. Jeg synes ikke, det hand­ler om at være mest vil­lig, men om at være mest under­hol­dende under showet, som jeg ikke fin­der sær­ligt græn­se­over­skri­dende. Jeg opfat­ter hel­ler ikke showet som noget seksu­elt, jeg ville kunne lave de fle­ste udfor­drin­ger med min far­mor, siger 3.G-eleven Jacob Wøhler Jørgensen.

Rektor ved Borupgaard Gymnasium, Thomas Jørgensen, fortæller, at han hele tiden arbejder på at mindske den seksualiserende adfærd i konkurrencen.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip