2-årige Vilma endte i respirator - nu advarer hendes mor andre om den skjulte fare

En omgang saltede nødder sendte 2-årige Vilma i på hospitalet, hvor hun måtte lægges i respirator. 

Den forfærdelige oplevelse fik hendes mor Karina til tasterne på Facebook, hvor hun advarer alle mod at give deres små børn peanuts.

- Kære venner! Nu skal jeg skrive verdens vigtigste facebook opdatering, og det er vigtigt for mig at i lytter og hjælper mig med at sprede budskabet, skriver hendes mor Karina Grøngaard i opslaget, der er delt over 19.000 gange. 

Hun beskriver, hvordan hendes datter fik en peanut galt i halsen, og endte i respirator, selvom den i første omgang blev hostet op igen. 

For efter nødden var kommet op, troede familien, at faren var drevet over, men så begyndte hun at hoste voldsomt, indtil hun til sidst ikke kunne få vejret. 

De ringede efter en ambulance, der kørte hende til sygehuset, hvor hun kom under intensiv behandling.

- De lagde hende i narkose, og der gik en og to timer, og selvom de ofte kom ud og sagde, hun havde det godt, så var det helt forfærdeligt, fortæller Karina Grøngaard Mose til DR.

Vilma kom i respirator, og det satte alle slags tanker i gang hos moderen.

- Jeg troede, jeg skulle miste hende, siger hun.

Og overlæge og leder af børnecenteret for lunge- og allergisygdomme på Aarhus Universitetshospital, Sune Rubak, understreger, at jordnødder ikke bør gives til mindre børn. 

- De er små og glatte, og når små børn ikke har udviklet deres måde at synke på, så vil nødderne have lettere ved at lande i luftrøret end i spiserøret, siger han.

En ting er, at man får sværere ved at trække vejret, men  et fremmelegeme som jordnødder indeholder proteinstoffer og olie, der kan forværre problemet og giver betændelsestilstand, forklarer overlægen til DR.

- Jeg kan kun advare mod at lade mindre børn spise den slags, siger han.

Vilma er blevet rask igen efter behandlingen på hospitalet. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip