40-årig fik betinget fængsel for at brænde naboens dreng

Et klodset forsøg på at lære sin 4-årige søn og hans 5-årige ven om farerne ved ild endte helt galt for en 40-årig mand fra københavnsområdet, der endte med at blive dømt for grov vold. 

Faren havde fundet de to drenge inde i forældrenes soveværelse, hvor de sad og legede med tændstikker. For at lære dem om farerne ved at lege med ild tog han fat i den 5-åriges hånd og kørte en tændt tændstik hen over hånden på ham. 

Hvilket resulterede i en 1. grads forbrænding, et skræmt barn og en dom for grov vold. 

- Han forklarede, at han blev meget forskrækket over børnenes leg med tændstikker, og at han derfor bare ville vise dem, hvor varm en tændstik kan blive, men at han ikke ville skade dem, siger anklager ved Københavns Politi Jesper Holm, til dagens.dk. 

- Drengen havde været meget påvirket af episoden, og i retten blev der afspillet en afhøring af den 5-årige, der fortalte, at hans hånd var blevet holdt fast, mens han blev brændt. Billeder viste desuden, at der var et brandsår på hånden efter hændelsen, og derfor valgte retten at dømme faren for grov vold, hvilket blev takseret til 20 dages betinget fængsel, siger Jesper Holm til dagens.dk.

Den 40-årige havde nægtet sig skyldig, men han valgte alligevel at modtage dommen. 

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at den dømte fik ubetinget fængsel. Det var 20 dages betinget fængsel.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip