58-årig far tilstår at have dræbt mor til fire

En 58-årig mand er ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København onsdag blevet varetægtsfængslet i 27 dage for at have slået sin hustru ihjel. Manden har tilstået drabet.

Det var tirsdag formiddag, at den 51-årige kvinde blev stukket ihjel i en lejlighed i København på Tagensvej. Politiet fik anmeldelsen omkring klokken 10.40.

Samme dag anholdt politiet kvindens mand, som nu har tilstået, at det var ham, der førte kniven. Parret har sammen fire børn.

- Der er tale om to voksne børn og to mindreårige, har politikommissær Carsten Ahrends fra Københavns Politi fortalt til Ritzau.

Grunden til den tragiske hændelse skyldtes ifølge Ekstra Bladet "banale uoverensstemmelser over nyindkøbte børnesko".

- Hun var vred over, at jeg havde brugt penge på tøj og sko, og hun råbte og skreg og sagde, at jeg var uansvarlig og ikke kunne håndtere penge, har den 58-årige forklaret ifølge avisen.

Det blev for meget for ham, da hustruen tog det op igen tirsdag, og han fandt derfor en kniv i køkkenet og stak sin hustru tre gange.

- Jeg lagde kraft i min bevægelse. Jeg stak for at dræbe hende, forklarede manden ifølge Ekstra Bladet.

Manden og offeret havde været gift i 24 år. Den 58-årige har tidligere været behandlet for skizofreni.

Men han hørte ikke stemmer eller lignende ved drabet, forklarede han ifølge avisen. Det var derimod "en pludselig indskydelse".

Den 58-årige mand er sigtet efter straffelovens paragraf 237, hvor der står, at "den som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra fem år indtil på livstid".

/ritzau/

Dagens Gossip