6 ting du aldrig må gøre ved din vagina

Det er helt forståeligt, at kvinder gerne vil gøre deres bedste for at have en smuk, velfungerende og velduftende vagina…men i jagten derpå er der en stribe fejl, man ikke må begå. Det skriver Metro.

Igen og igen gør vi kvinder velmenende ting ved vores underliv i den tro, at det er vældig godt og lige frem vil belønne sig, men der er undtagelser, og de kommer her.

Læs også: Et blik på din vagina afslører vigtig detalje om dit sexliv

Du bør ikke gøre disse 6 ting ved din vagina:

1. Ikke sove med trusser på. Din vagina skal have lov til at trække vejret. Hvis dine nedre dele konstant er dækket til, især hvis trusserne hverken er svedtransporterende eller absorberende, er det den perfekte grobund for bakterier og gærsvampeinfektioner.

2. Ikke vaske din skede indvendigt. Uanset hvor ren du gerne vil være, må du ikke vaske eller skylle dig i skeden. Du ødelægger din vaginas ph-værdi ved det indvendige vaskeri, hvilket kan føre til infektioner.Til gengæld må du gerne skrubbe løs i området rundt om din skede.

3. Ikke tisse inden sex. Du må tisse løs efter sex men aldrig inden sex, selvom det kan være fristende. Ellers risikerer du at få smertefulde urinsvejsinfektioner. Det er nemlig vigtig, at der er knald på din tissestråle efter sex, så eventuelle bakterier kan blive skyllet ud.

4. Ikke putte ting op i din vagina for at stramme den op. Det er no go at forsøge at gøre sin skede strammere eller andet ved brug af hjælpemidler, der skal stikkes op i skeden. Disse ting vil ofte udtørre din skede, og så bliver sex en smertefuld omgang - ligesom produkterne ofte lover mindre udflåd, men det er skedens egen måde at gøre rent på, og det er vigtigt, at den får lov til det.

5. Ikke lade være med at tørre dig forneden. Det er vigtigt, at du tørrer dine nedre, ydre dele med et rent håndklæde efter et bad, ellers skaber du den perfekte, fugtige og varme grobund for bakterier og infektioner. 

6. Ikke springe i tøjet. Efter et bad, hvor du har tørret dig forneden med et håndklæde, bør du tage dig lidt tid til at gå rundt og lade understellet lufttørre og dampe af. Så spring ikke i tøjet så snart du er ude af bade, du risikerer at få en gærsvampeinfektion i skeden. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip