7 ting du kan købe som panik-gaver - og slippe godt fra det

Du har maaaasser af tid. Lige indtil du ikke har det mere. Sådan er det for manges vedkommende hvert år til jul, når alle gaverne skal i hus. 

Vi giver dig følgende råd til at slippe godt fra panik-købene:

1) Gaven til nørden/hipsteren
Gå i en eller anden specialbutik, hvis du mangler noget til ham/hende, der har alt, eller som er svært at finde noget til. Det kan være i en kaffe-, vin-, chokolade-, eller øl-butik, hvor en dygtig sælger kan lirre en sætning af, der virkelig pepper gaven op.

Det vil lyde noget a la "Personen, der opfandt denne særlige smag, hyldes for at kombinere den frugtige smag af pære med druernes syre. Han plantede i 1900-grønlangkål et pæretræ midt på marken, og det får aromaen til at....". Det lyder bare federe, end at give gaven, der "var den dyreste i hele Netto". Historier og detaljer øger gavers affektionsværdi, og det kan du sagtens nå at finde en gave, som gør - endnu.

2) Den voksne sidste-øjebliksgave
Håndklæder. Så længe, du har et åbent, større supermarked i nærheden af dig, kan du nå at købe et eller flere lækre badehåndklæder, proppe dem i en kurv og lægge en lækker sæbe eller noget badesalt ved.

Vi gentager: Du kan få dette i et supermarked, og det er derfor den perfekte panik-gave, som de fleste mennesker kan bruge - omend det egner sig bedst som en lettere tør, voksengave.  

Læs også: Pensionist får julegave 72 år efter han sendte sin ønskeseddel til julemanden

3) Den (halv)romantiske gave
Tankstationer eller supermarkeder er den ultimative redning for dig, der er virkelig sent ude. De har som regel alle et gavekort til biografen.

Dét kan du eventuelt kombinere med en brunch eller bare give som en hyggelig/romantisk venne- eller kærestedate. Hvis det er den sidste, altså en kærestedate, skal du nok smøre lidt tykt på: Bagefter går vi i svømmehallen og får en saunagus, eller tager ud og spiser på den restaurant, du længe har villet prøve, skat....

4) Gaven til den modne modtager
Alle bedsteforældre eller måske endda forældre eeeelsker at få billeder af dig eller deres andre arvinger.

Hvis du virkelig er på den, så køb en ramme i et supermarked eller en Tiger-butik og læg en seddel ved, hvor du beskriver, at du længe gerne har villet have en opdateret fotografi af hele dig og dem, og at deres gave består af det samme. (Kan du høre de små violiner spille? Godt, for det er nødvendigt, men husk at klikke dådyrøjnene på samtidigt, så du ser overbevisende ud, hvis ikke det kommer fra hjertet i forvejen).

Læs også: Folk får tårer i øjnene over grunden til, at disse fattige børn dropper deres julegaver

5) Gaven til mor eller far
Supermarkeder er din ven i panik-gaveræset. Især, hvis du bor i nærheden af et af dem, der har evigt åbne - fx Bilka eller Kvickly. Her finder du makeup, hårpynt, designting til hjemmet, en god bog til mor eller sokker, underbukser og elektronik-dimser til far. T

ricket er at pakke det flot ind, så det hverken ligner et panikkøb med Bilka-gavepapir over det hele (med mindre de selvfølgelig har ønsket sig et eller andet derfra) eller ligner en af masseindpakningerne, man får fra Matas, Elgiganten eller hvor du ellers havde købt det. Gør det smukt. 

Læs også: Du har pakket gaver forkert ind hele livet - se den geniale løsning

6) Satset
Du kan altid køre forbi tankstationen og købe en pakke chokolade eller et buket blomster, men hvis du satser på, at de har noget, du kan bruge, når alle andre butikker er lukkede, så gør dig selv en tjeneste og se, om du mon ikke kan finde netop noget pænt papir eller en vase, du ikke selv bruger, derhjemme, og som du kan smuksere gaven lidt med - så det ikke oser af "Shell nede på hjørnet". 

7) Gavekortet
Du kan altid panikkøbe en oplevelse eller andet på nettet. Igen er tricket dog, at du pakker det pænt ind. Alternativt kan du designe dit egete gavekort for at vise, at du har tænkt over tingene (hvilket du selvfølgelig ikke har, din sjuft).

Men brug fantasien - kunne en tur i botanisk have og en efterfølgende brunch være noget? En spaoplevelse i den lokale svømmehal efterfulgt af en filmaften med lækker takeaway? Eller en overraskelsestur (= du har ingen fantasi eller har stadig ikke fundet på noget) sammen med dig, være en løsning?

Med andre ord: Der er altid en løsning på gaveræset, så lad vær at panik. Og husk, at julen også handler om andre ting: Derfor er selvværd den største gave, du kan give dit barn

Læs også: Plejeforældre giver børnene den bedste julegave i verden

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip