80'er-ikon: Kald det ikke et comeback

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

Han var kun 27, da han trak stikket på en strålende karriere og selv troede, at han aldrig igen skulle udgive musik og stå på scener. Men fristelsen blev alligevel for stor for Rick Astley, der i en alder af 50 år igen er klar med ny musik.

Men Rick Astley forventer ikke den samme succes, som overvældede ham, da han først i 1980'erne bragede ind på hitlister over hele verden med "Never gonna give you up".

- Jeg tror ikke, du kan kalde det et comeback, med mindre det rent faktisk sker. Med mindre alle ser og hører det. Og om de gør det, ved vi først om et stykke tid, siger han til Ritzau Fokus.

Men faktum er, at 80'er-stjernen er tilbage efter 23 års pension.

Da han stoppede, forlod Astley en musikbranche, som hang ham langt ud af halsen. Dag ind og dag ud skulle han flyve rundt til nye byer for at give interviews. Men det handlede ikke om musikken. Det handlede om at mime på tv eller skrive autografer, og det blev for meget for den unge sanger.

- Ofte sad jeg i fremmede byer til middag med voksne slipsetyper fra et eller andet pladeselskab. Det er jo ikke det, en ung fyr i starten af 20'erne har lyst til, men det var sådan man gjorde, og jeg var alt for ung og grøn til at stille spørgsmålstegn ved det dengang, siger Astley i dag.

Derfor kan det hjælpe ham, at han nu er en erfaren herre med et indgående kendskab til den musikbranche, han igen forsøger at blive en del af.

- Jeg tror, det hjælper mig, at jeg simpelthen er lidt mere ligeglad i min alder. Jeg går ikke lige så meget op i at gøre alle tilfredse. Jeg gør det her for min egen skyld, slår Astley fast.

Den nye førstesingle "Keep singing", der udkommer den 17. juni, er ifølge Astley en påmindelse til ham selv:

- Sangen er en note til mig selv. I mit liv er gode ting altid sket for mig i forbindelse med musik, fortæller han.

Da Rick Astley første gang havde succes, var live-koncerter i lav kurs i forhold til tv-optrædener, hvor man blot mimede med på ordene. I dag er live-optrædener vigtige for sangere, og det passer Astley godt. Han vil synge for sin fans, og så lover han, at der nok skal blive plads til "Never gonna give you up" i repertoiret.

/ritzau/FOKUS