Advokat krænkede ofre for voldtægt - får ny bøde

To piger var ikke blot ofre for voldtægt i en stor sønderjysk sag. Senere oplevede de at blive svinet til af gerningsmandens forsvarer.

Advokatnævnet har netop pålagt advokat Hans Boserup en bøde på 150.000 kroner. Han har groft tilsidesat god advokatskik, lyder det.

På Facebook har advokaten udsat de to ofre og en tredje pige for "en unødig og grov krænkelse," fastslår nævnet.

Hans Boserup gik langt videre end berettiget til varetagelse af sin klients interesser, og hans skriverier på det sociale medie kunne også påvirke dommeres og nævningers stillingtagen, fremgår det af afgørelsen.

På Facebook skrev advokaten for eksempel, "at pigerne, og de piger, der støtter dem, på FB mest præsenterer sig som lækre kropsduer, der virker, som ønsker de at blive spist ..."

Han skrev også ret indgående om de forklaringer, der var afgivet bag lukkede døre, mener Advokatnævnet, som har afvist Boserups påstand om frifindelse.

Også tidligere har advokatens opførsel i forbindelse med voldtægtssagen ført til en klagesag.

På Facebook havde han beskyldt en pige og hendes mor for at have løjet i retten. Dette er af byretten blevet takseret til en bøde på 50.000 kroner, men Boserup har anket til landsretten.

I øvrigt blev advokatens klient idømt fængsel i fem år og betinget udvist af Vestre Landsret i maj sidste år.

Men i det hele taget slæber advokaten fra Sønderborg en stribe af bøder efter sig.

Samtidig med den aktuelle sanktion på 150.000 kroner er han blevet dømt i to andre sager, og her lyder bøderne på henholdsvis 100.000 og 30.000 kroner.

Den ene skyldes advokatens optræden i en følelsesmæssigt tilspidset fogedsag om forældremyndighed. Både en psykolog og en retsbetjent mente, at Hans Boserup med sin mobiltelefon filmede en del af et retsmøde, selv om fogeden havde forbudt det.

Advokaten har mulighed for at indbringe Advokatnævnets afgørelser for retten. I flere tidligere tilfælde er det lykkedes ham at få mildnet sanktionerne.

/ritzau/

Dagens Gossip