Agger efter træning: Spændingsniveauet er ekstra højt

Kan landsholdstruppen egentlig mærke, at Åge Hareide har sat sig i landstrænerens sæde i stedet for Morten Olsen?

Delvist. Intensiteten er højere, men mange af grundprincipperne er de samme, siger landsholdets anfører, Daniel Agger.

- Der har været masser af energi og vilje. Man kunne tydeligt se til træning, at folk var på et spændingsniveau, der var rimelig højt. Det skal det jo altid være, men det var tydeligt at mærke, at det var de første træninger, siger anføreren på et pressemøde onsdag.

Med bare to træninger på græs inden den nye landstræners første kamp mod Island torsdag, er der ikke meget tid til at arbejde med de ting, Hareide gerne vil ændre.

Agger erkender da også, at alt endnu ikke sidder, som det skal.

- Det tager selvfølgelig tid. Så ligefrem at sige, at vi har fået alt ind under huden endnu, det, tror jeg, er for tidligt. Men vi arbejder på det, siger han.

Han ser dog ikke de store problemer i, at der med en ny mand i spidsen for landsholdet skal ændres på nogle ting.

- Det en del af udviklingen. Fodbold udvikler sig hele tiden, og der bliver skiftet træner en gang imellem.

- Han kommer ind med nogle nye principper og nogle andre måder at gøre tingene på. Men grundprincipperne i at spille fodbold er stadig de samme, forklarer Agger.

En af de ting, der ser ud til at blive ændret under den nye landstræner, er formationen på banen. Under den åbne træning tirsdag spillede landsholdet i lang tid i en formation med tre midterforsvarere.

Men det kommer an på modstanderen, hvilken formation landsholdet spiller i.

- Når man spiller med tre i midterforsvaret, så er det bedst at spille mod to angribere, så man ikke kommer to mand i overskud. For så er man jo i underskud på midtbanen, siger Agger.

/ritzau/

Dagens Gossip