Akivistgruppe befrier dødsdømte hunde

En hemmelig gruppe hundeelskere har dannet et netværk, der vil befri hunde, som står til aflivning på grund af hundeloven.

Det skriver bt.dk.

- Nu har vi altså fået nok. Den lovgivning er helt forskruet, og det kan ikke fortsætte, det her. Jeg synes, det er mishandling af dyr, siger ST til bt.dk.

Han ønsker ikke at stå frem med sit fulde navn af frygt for at afsløre personerne i netværket. Bt.dk kender dog ST's identitet.

LÆS OGSÅ: Billeder og video: Louise tog afsked med Fido

Bt.dk har fået kontakt til netværket, der inden for den sidste måned er opstået på sociale medier, og som organiserer sig blandt andet ved hjælp af telefonkæder.

- Vi er omkring 35 personer rundt i hele landet. Gruppen indeholder alle typer mennesker lige fra kontanthjælpsmodtagere til selvstændige. Og vi er nu oppe på 75-80 hjem, som gerne vil tage imod hundene, når vi har hentet dem, hævder ST over for bt.dk.

Og gruppen har, ifølge ST, allerede har haft held til at befri flere hunde fra internater.

- Vi har fået hentet fire-fem stykker ud nu. De bor nu rundt omkring i Danmark, siger ST.

LÆS OGSÅ: Efter Thor og Fido: Fødevareministeren lagt ned med sure emails fra borgere

ST hævder, at det har været let at hente hundene. Han fortæller endda på bt.dk, hvordan gruppen i et tilfælde henvendte sig på et internat i Jylland, hvor personalet vendte det blinde øje til.

- Vi forklarede bare hvordan og hvorledes, så de kunne være sikre på, hvad vi ville. Så vendte dyrlægen ryggen til, gik ind på et kontor og lukkede døren. Og væk var vi med hunden.

Dagens Gossip